A Barcelona frissen kinevezett vezetőedzőjének az első pillanattól fogva két fontos spanyol célpontja volt. Úgy fest, az egyik meglesz.

Ernesto Valverde azonnal kijelentette, hogy szeretné megszerezni Ander Herrerát a Manchester Unitedtól, valamint a katalán nevelésű Hector Bellerínt az Arsenaltól. Egyik sem tűnt könnyű mutatványnak, az MU-ról már le is pattant a Barcelona, de most minden jel arra utal, hogy a védő visszatér Katalóniába.

Az RAC1, Diario Sport és a Mundo Deportivo összhangban arról ír, hogy a villámgyors jobboldali védő mindenben megegyezett a Barcelonával, így már csak az Arsenallal kellene, ami persze nem lesz egyszerű.

Az angolok arról írnak, hogy a Barca egy 45 millió eurós ajánlattal támadja be a londoniakat, ami meggyőző lehet, Bellerín pedig visszatérhet nevelőegyesületéhez.

Ám ezek csak számok és tippek, a lényeg szerintünk ez a Bellerín-nyilatkozat, és annak is a magánéletéri része, ami után meglepődnénk, ha nem Barca-mezben látnánk legközelebb:

Minden játékos a Bajnokok Ligájában szeretne futballozni. Az elmúlt két szezonban én is megtapasztalhattam a légkörét. Kár, hogy jövőre nem lehetünk ott, de ezt a hibát ki kell javítanunk. Nagyszerű hallani a Barcelona érdeklődéséről, hiszen ott nőttem fel. Jelenleg nem tudok ennél többet mondani. Az Arsenal játékosa vagyok, aztán majd meglátjuk mi lesz.

Remekül érzem magam Londonban, eddig a családom is itt élt, de most személyes okok miatt vissza kell térniük Barcelonába, így nekem is nehezebb lesz. A természetem miatt én is nagyban függök tőlük, és nagy kihívás lesz nélkülük élni.”

(Fotó: AFP)

És ezt olvastad már?
A világ egyik legjobb bokszolója megfenyegette Lionel Messit, mert szerinte tiszteletlen volt az argentin