Az utóbbi évek legfontosabb meccsét játszotta a magyar válogatott Izland ellen hazai pályán: az Európa-bajnoki részvétel volt a tét. És sikerült, de hogy?!

Marco Rossi nem lehetett ott a csapattal a Puskás Arénában, mert pozitív koronavírustesztet produkált, de ettől még persze ő rakta össze a csapatot és a taktikát. Utóbbi a várt háromvédős rendszer volt, azonban Botka jelölése meglepetés volt. Más váratlan húzása nem volt a kapitánynak.

null

Ma esti kezdőcsapatunk! #magyarok #csakegyutt ⚽️ #HUNISL 🇭🇺-🇮🇸 pic.twitter.com/8k3lDEhXg3

A meccs elején sajnos bejött az, amitől tartottunk, a magyar válogatott görcsösen, leblokkolva focizott, berezelve pedig nem lehet sikeres egy tapasztalt Izland ellen. Az északiak feltolt védelemmel és kemény védekezéssel a középpályán megfojtották a magyarokat, három pontos passzt nem láthattunk az első negyedórában. Egy izlandi gólt viszont igen, ami sajnos egyértelműen Gulácsié volt, bár Sigurdssonnak írták jóvá.

A félidő második felében engedett a szorításból Izland, így odaértek Szalaiék a kapu közelébe, de helyzetünk csak szabadrúgásból volt. Azt viszont Szoboszlai előbb fölé rúgta, majd Halldórsson védett egyet.

A második félidőre feljebb ment a magyar csapat, és ugyan az már jó ideje látszik, hogy elöl elkelne a minőség, de az akarattal sok mindent lehet pótolni. Szoboszlai rengeteget vállalt, Sallai is mutatta magát, de sajnos mindketten önzőek voltak olykor, Szalai Ádám pedig háttal a kapunak volt leginkább hasznos. Izland hozta az elvárható kemény és precíz védekezést, és volt olyan mázlijuk, hogy a magyar válogatott legbiztosabb pontjának számító Gulácsi belehibázott.

Végig nyomtuk az utolsó fél órát, de semmi se jött össze, semmi se úgy pattant: egészen a 89. percig, amikor egy flipperezés után Nego elé gurult a labda, aki bevágta az egyenlítő gólt.

És a végére meg már minden összejött, mert Szoboszlai a ráadásban zseniális gólt rúgott, amivel megnyertük a meccset.

Nagyon stabil volt Izland, de jobb nem, és végül a hatalmas hajrának meglett az eredménye: MAGYARORSZÁG KIJUTOTT A 2021-ES EURÓPA-BAJNOKSÁGRA!

Eb-pótselejtező

Magyarország–Izland 2–1

(Fotó: Laszlo Szirtesi - UEFA/UEFA via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Ha szándékosan kellett volna kihagyni ezeket a helyzeteket, nem biztos, hogy sikerül