Minden jel arra utal, hogy Guardiola megnyeri a harmadik bajnoki címét is a Manchester Cityvel, azonban a fő célt nem tudja elérni. Most megérkezik az utolsó láncszem?

A Bajnokok Ligájában nem sikerült az áttörés, a Real Madrid csodafordítása után idén sem nyeri meg a City, pedig ez a csapat már tényleg erre lett összerakva, és nem titkoltan a katalán mester is ezért érkezett, elvégre ő tudja, hogyan kell nyerni, a Barcával kétszer is összejött.

Sokszor felemerült a kritika Guardiolával szemben, hogy túlagyalja a sorozat legvégét, 2021-ben egyértelműen esélyesebb volt a Man. City a Chelsea-nél, és idén is néhány centire volt a döntőtől. A másik észrevétel a gazdagon megpakolt kerettel kapcsolatban, hogy hiányzik egy klasszis csatár, a katalán menedzser a szezon nagy részében szélsőket vagy középpályásokat tolt fel kilencesbe.

Ezért aztán tavaly mindent megtettek Kane megszerzéséért, de nem sikerült. Idén Erling Haaland volt a cél, és most nem akartak hibázni, mindent bevetettek. Meg is győzték a norvégot, Fabrizio Romano jelentése szerint

Erling Haaland Manchester Citybe igazol, ma átesett az orvosi vizsgálatokon is, már mint új Manchester City-játékos repült vissza Dortmundba.

Ezen a héten lesz hivatalos bejelentés is, Haaland ugyanis szeretne elbúcsúzni az imádott dortmundi publikumtól. Addig is City vezetői közölték a Dortmund igazgatótanácsával, hogy néhány órán belül aktiválják a kivásárlási záradékot, ami Romano szerint közelebb van a 60 millió euróhoz, mint a 75-höz. Haaland 2027 júniusáig ír alá.

A pletykák ellenére Haaland fizetése nem éri el Kevin De Bruyne bérének szintét, ami most 375 000 font hetente, és saját magának alkudta ki a belga.

A Barca mégis lemaradt róla:

(Fotó: Adam Pretty/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Megnyomta a pánikvásárlás gombot a Manchester United