Mr. Bullshitnek annyi, egyetlen tétmeccsen sem mutathatta meg, mit tud, elküldték. Marco Rossi fogja vezetni a válogatottat a Nemzetek Ligájában.

Marco Rossi váltja a belga Georges Leekenst a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján.

A magyar szövetség keddi közlése szerint az olasz tréner, aki tavaly 24 év után bajnoki címre vezette a Budapest Honvédot, a 2017/2018-as idényben pedig a DAC-cal Európa-ligát érő helyen végzett a szlovák bajnokságban. 2020 nyaráig szóló szerződést kötött.

Leekens négy barátságos mérkőzésen irányította a nemzeti együttest, amely vezetésével nyeretlen maradt: a fehéroroszországi döntetlen mellett kikapott Ausztráliától, Kazahsztántól és Skóciától. Nem lehetett látni merre tart a válogatott, mivel semerre sem tartott, leginkább visszafelé. A belgával kilátástalan volt a foci, és közben folyamatosan mellébeszélt, hányta ránk a pusztítóan semmitmondó, szakmainak tűnő gondolatait, miközben elégedett volt a semmivel, látta a fejlődést stb. – egy igazi túlélő volt.

A magyar válogatott ősszel már tétmérkőzéseken szerepel, ugyanis szeptember 8-án Finnországba látogat, majd három nappal később – zárt kapuk mögött – a görögöket fogadja a Nemzetek Ligájában.

Lehet, hogy Leekens a belga Pintér Attila?

Georges Leekens egészen addig jó edzőnek tűnhetett, amíg nem volt meccs – azóta viszont inkább az új Pintérnek.

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában