Nagyon jó helyzetbe hozta magát Horvátország azzal, hogy megnyerte a csoportját a spanyolok előtt, mert ez az ág elég vicces. Bár épp Portugália nem az.

Horvátország a címvédő spanyol válogatottat megelőzve nyerte meg a csoportját, Portugália viszont éppen csak továbbjutott mögöttünk csoportharmadikként, mert hagytuk.

A felső ág legkomolyabb nyolcaddöntőjére akkora unalomba fulladt, hogy 62 perc után le kellett volna fújni, és mindkét csapatot kiejteni. Annyira unalmas és eseménytelen volt az egész meccs, hogy konkrétan egy darab Pepe-fejes volt feljegyezhető, ami egyrészt simán fölé ment, másrészt les is volt, bár elengedték.

A portugálok ismét bizonyították, miért lettek csoportharmadikok abban a csoportban, ahol MAGYARORSZÁG LETT A CSOPORTELSŐ. A csalódást inkább a horvátok okozták, akik nyilván jobbak, mégsem csináltak semmit. Mi meg hármat szórtuk nekik, plusz volt egy kapufa is. Eddig azt gondoltuk, Horvátország a felső ág favoritja. De lehet, hogy mi.

Nem untatnánk a részletekkel, meg nincs is mivel. Gól és kapura lövés nélkül ért véget a meccs, jöhetett a hosszabbítás. Bár ne jött volna. Tényleg az lenne az igazságos, ha mindkét csapat befejezné és hazamenni. Pofátlanság, ami foci címszó alatt művelnek. Szerinted az milyen meccs, ahol Cé Ronaldo nem lő kapura?! Ugye? Vicc.

Ha a 113. percben kapcsoltál véletlenül oda vagy vissza, akkor azt hihetted, mekkora nagy meccs, mert akkor elkezdtek focizni, Perisic meccslabdáját kivédte Rui Patrício, a kontránál meg Subasic védte Ronaldo ziccerét, ám a kipattanót Quaresma befejelte.

Ennyi. Vége. Felejtsük el.

Horvátország–Portugália 0–1 (0–0, 0–0, 0–0)

Horvátország: Subasic – Srna, Corluka, Vida, Strinic – Modric, Badelj – Brozovic, Rakitic, Perisic – Mandzukic
Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, José Fonte, Guerreiro – Joao Mário, Adrien Silva, William Carvalho, André Gomes – Nani, Cristiano Ronaldo
Gól: Quaresma 118.

(Fotó: AFP)

Amúgy a magyarok Eb-győzelméért meg 90-szeres pénzt fizetnek, egy ezrest megér, nem?

És ezt olvastad már?
Így fog kinézni öreg korában Messi, Ronaldo, Mbappé és Neymar?
További cikkeink a témában