Nem sikerült jól a formaidőzítés.

A háromszoros olimpiai és kilencszeres világbajnok Hosszú Katinka a 20. helyen fejezte be szereplését 200 méter háton csütörtökön a tokiói olimpia úszóversenyén – Rióban ebben a számban hat századdal maradt le az aranyéremről. Ezzel nem jutott elődöntőbe se, ezzel számára véget is ért az olimpia.

„Sejthető volt, hogy nem ez lesz életem úszása. Próbáltam a lehető legerősebben kezdeni, a vége pedig nagy küzdés lett. A versenyek hiányoztak a szokásos felkészülésemhez”

– mondta Hosszú, aki így 400 méter vegyesen ötödik, 200 méter vegyesen hetedik lett a tokiói olimpián, míg a 200 méter pillangótól visszalépett.

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Burián 2:09.10 perces idővel viszont nyolcaddiként továbbjutott. A női 200 méter hát elődöntőjét magyar idő szerint pénteken 4.35 órától rendezik.

Milák Kristóf a második legjobb idővel elődöntős 100 pillangón, ahol Szabó Szebasztián is bejutott a legjobbak közé. Az előfutamban Milák 50.62 másodperces idejénél csak a világcsúcstartó amerikai Caeleb Dressel volt gyorsabb.

Sikerült pihenni, aludni is az aranyérem után, így a hangulatom is javult. Teljesen elégedett vagyok, én is annyira vettem komolyan, mint Dressel, legalább egy másodperccel erősebben kell majd kezdeni élesben” – értékelt röviden az MTI-nek a BHSE 21 éves klasszisa.

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában