Semmilyen állati eredetű anyagot nem használtak a készítéskor, ellenben bevetették a legújabb technológiákat.

A vegán sneaker már megvolt, de vártuk, hogy felbukkanjon egy öltöző mélyén a vegán focicipő is. És nem vártunk hiába, a Puma szállította a megoldást, méghozzá az emblematikus King modelljének módosításával. No de miért vegán?

Mert teljes mértékben állati eredetű anyagok felhasználása nélkül készült.

Nem mellesleg a Puma King Platinum 21 Vegan a sportszergytártó első vegán futballcipője,  amely „hozza a modell jellegzetes stílusát, tapintását és kényelmét. A cipő felsőrésze vegán bőr, a cipőfűző vegán fonal, a feliratokat és mintákat vegán pigmentekből készült festékekkel vitték fel rá és a talpához sem állati eredetű ragasztót használtak”, írta róla a Sportsmarketing.hu.

Két évig tartott, mire az ötletből kész termék lett. A Pumánál a csapatsportokban használt cipőkért felelős Florian Nemetz, a teljes mértékben vegán termékek felkutatását nevezte meg a legnagyobb kihívásnak. Megérte, mert a beszállítók és a vásárlók egyaránt hatalmas lelkesedéssel fogadták a kezdeményezést.

A cipő elkészítési technológiája is új: a szuperkönnyű talpon többirányú kúpos stoplik biztosítják a sportoló dinamikus mozgását, a NanoGrip technológiás zoknibetét a párnázáson kívül a csúszásmentességért is felel, a vadonatúj fejlesztésű hátsó rész pedig a sarok rögzítését optimalizálja.

Mint Nemetz elmondta, a Puma a jövőben is folytatja a vegán anyagok használatát, mivel szeretne a hagyományos bőrből készült termékeknek alternatívát kínálni.

(Forrás: Puma)

Ez is érdekelhet:

Igen, egy menő sneaker is lehet vegán!

Hogy senkinek se kelljen kompromisszumot kötnie, ha vegán elveinek megfelelően szeretne sneakert választani.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában