A Barcelona jelenleg csak olyan játékosokat akar megszerezni, akiknek lejár a szerződése. Agüero, Depay, Wijnaldum és Éric Garcia érkezése gyakorlatilag már biztos, de azt nehezen lehet megérteni, hogy Donnarummát miért akarja megszerezni a katalán csapat.

Gianluigi Donnarumma napjaink egyik legnagyobb kapustehetsége, sőt, több is annál, hiszen annak ellenére többéves tapasztalata van a Milanban, hogy még mindössze 22 éves. A szerződése most nyáron lejár, hosszabbítani nem fog, így ingyen igazolhat bárhova.

Több forrás szerint is ez a bárhova, akár Barcelona is lehet. A katalán klub vezetősége és a kapus ügynöke, Mino Raiola állítólag már beszélt is, és reális opció a Barcánál, hogy leigazolják Donnarummát. A Mundo Deportivo szerint így próbálnak nyomást gyakorolni a jelenlegi kapusra, Ter Stegenre.

De miért?

Az átigazolási pletykákban szinte tévedhetetlen Fabrizio Romano szerint Ter Stegen biztosan marad a klubnál, és továbbra is első számú kapus lesz. Így viszont érhetetlen, hogy a Barca miért akarja megszerezni azt a Donnarummát, aki szintén ott van az elitben a posztján. Ráadásul évi 10 millió euró körüli fizetésről ír a katalán sajtó, ami egyrészt egy cserekapusnak luxus, másrészt a Barcelona épp azon dolgozik, hogy csökkentse a játékosbéreket.

A Mundo által megfogalmazott nyomásgyakorlás szintén minimum érdekes. Ter Stegen az elmúlt években Messi mellett/mögött a Barcelona legjobb játékosa volt. Nincsenek balhéi, elkötelezett a csapat iránt, és még mindig csak 29 éves, vagyis a kora sem indokolja, hogy a közeljövőben a Barcának új kapus után kellene néznie.

Donnarummával kapcsolatosan korábban a PSG-t említették, most a Barcelona mellett állítólag a Juventus van képben. A Milan meg közben továbblépett, Mike Maignan a milánóiak új kezdőkapusa.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Mancini szerint ötven-ötven százalék az esély a csoportgyőzelemre