A Barcelona edzője finoman szólva sem volt elégedett a játékvezetők teljesítményével az Inter elleni BL-csoportmeccsen.

A BL-csoportmeccsek keddi napjának rangadóján az Inter fogadta a Barcelonát. A milánói csapat Hakan Calhanoglu első félidő végén szerzett jól eltalált lövésével megnyerte a meccset. Ezzel hatpontos és a kilencpontos Bayern mögött második a csoportban. A Barcelona zsinórban másodszor kapott ki, mindössze három pontja van Xavi csapatának a csoportkör felénél, a Plzen egyelőre nulla ponttal utolsó a csoportban.

Calhanoglu gólja:

A Barcelona közel sem játszott jól, a meccs után viszont nem emiatt mérgelődött Xavi, hanem a játékvezetői csapat teljesítménye miatt.

„Dühös vagyok az igazságtalanság miatt, amit tapasztaltunk. A játékvezetőnek meccs közben meg kellett volna magyaráznia, hogy mi történt, mert semmit sem értettünk”

– mondta Xavi.

Aki leginkább egy a 92. percben meg nem adott tizenegyes miatt volt dühős. Az Inter védője, Dumfries a visszajátszás alapján kézzel ért a labdába, de a VAR végül ügy döntött, hogy nem volt tizenegyes az eset:


Egy másik vitatott jelenetnél a Barcelona egyenlítő gólját elvették, mert a gól előtt Ansu Fati kézzel ért a labdába – ide kattintva látható az eset.

A spanyol média eközben természetesen arról ír, hogy a játékvezető hátráltatta a Barcát, és Pedri gólja szabályos volt, mert abban az esetben, ha egy játékos nem szándékosan ér kézzel a labdához, majd egy csapattársa befejezi az akciót és gólt rúg, akkor a találat érvényes.

A legújabb hírek szerint a Barcelona a vitatott esetek kapcsán hivatalos panaszt készül tenni az UEFA-nál.

Eközben Xavi a meccs után arról is beszélt, hogy három döntőt fog játszani a csapata a csoportkör utolsó három meccsén, és mind a hármat meg kell nyernie, ha tovább akar jutni.

A Barcelona és az Inter jövő héten is találkozik, a visszavágó helyszíne a Camp Nou lesz.

A csoport másik meccsén:

A Bayern ötöt rúgott a Plzeňnek, alighanem tovább is jutott

Hibátlan és érintetlen maradt a München, kiemelkedik a csoportból.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Németország hatgólos meccsen nyert, de kiesett a világbajnokságról