Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

1986. június 22-én játszották az angol-argentin vb-negyeddöntőt, ami a világbajnokságot történetének egyik legemlékezetesebb meccse.

Óriási presztízse volt a mexikói vb-n az Argentína–Anglia meccsnek, hiszen egyrészt a legjobb négy közé jutás volt a tét, másrészt a Falkland-szigeteki háború miatt komoly feszültség volt a két ország között.

Ilyen előzmények után jött maga a mérkőzés, ami valóságok vb-klasszikus lett köszönhetően Diego Maradonának. Az 51. percben szerzett vezetést egy fejes góllal, valójában kézzel ért a labdába, ezzel megszerezve a vb-történelem egyik legemlékezetesebb és legbalhésabb gólját, azaz az Isten keze-gólt:

Öt perccel később ismét Maradona volt a középpontban, a félpályától megindult, majd minden szembejövő angolt kicselezett és berúgta a második gólját, amit azóta csak az évszázad találataként emlegetnek:

Később Lineker szépített, de a négy közé Argentína jutott, később pedig megnyerte a tornát. Maradona öt góllal zárta a vb-t és természetesen őt választották a világbajnokság legjobb játékosának.

Ha már nosztalgiázunk:

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.