Németország kikapott Dél-Koreától, már a csoportkörben kiesett a világbajnok.

A címvédő németek az első körben meglepetésre kikaptak Mexikótól, majd a másodikban a 96. percben egy Kroos-góllal legyőzték a svédeket. Dél-Korea Mexikótól és Svédországtól is egy góllal kapott ki.

Joachim Löw a harmadik csoportmeccsen is változtatott, például padra került az eddig gyengén teljesítő Müller, újra bekerült a kezdőbe Özil és lehetőséget kapott Goretzka és Süle is.

A németek nem igazán siettek az első félidőben, az iksz nekik abban az esetben jó volt, ha a másik meccsen a svédek nem állnak nyerésre. A mezőnyfölény megvolt, de a játékot nem sikerült felpörgetni, körülményesen, néha pontatlanul játszott a világbajnok.

Dél-Kora most is fizikális, kemény játékkal próbált érvényesülni, és abban bízott, hogy kontrából sikerül meglepni a németeket. A legnagyobb helyzete az ázsiai csapatnak volt, Dzsung nem különösebben jó szabadrúgását Neuer majdnem bepotyázta.

A második félidő már nem volt annyira kényelmes, a svédek két góllal vezettek a másik meccsen, ami azt jelentette, hogy ha nyernek, a németek pedig nem, akkor a világbajnok kiesik.

A koreaiak közben mindent megtettek, hogy helyzetben rossz megoldást válasszanak, így 70 perc után 0–0 volt az eredmény. A percek vészesen fogytak, a címvédő pedig csak szenvedett, a 87. percben Hummels került helyzetbe, de fejjel eltörte a labdát.

Természetesen a dráma most is jött, csak ezúttal nem a németeknek kedvezően, Kim gólját először les miatt nem adta meg a játékvezető, de a videobíró végül jól döntött, 1–0:

A németek teljesen kitámadtak, így Szon is betalált, 2–0:

Az eredmény nem változott, Németország a vereséggel kiesett már a csoportkörben. A csoportelső a Mexikót lenullázó Svédország, második helyen Mexikó jutott tovább. Dél-Korea a győzelmével beelőzte a világbajnokot, vagyis Löw csapata tökutolsóként zárta az F-csoportot.

Németország egyébként története során először esett ki a csoportból.

A vb-n ma még két meccset játszanak, Brazília–Szerbia és Svájc–Costa Rica lesz később.

F-csoport, 3. kör

Dél-Korea–Németország 2–0 (0–0)

És ezt olvastad már?
„A futball inzultálása, amit Mbappé új szerződésével tett a PSG”
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne