Nem túlzás, Andy Ruiz sokkolta a bokszvilágot: TKO-val legyőzte Anthony Joshuát.

Anthony Joshua eredeti ellenfele, Jarrell Miller megbukott a doppingteszten, helyette ugrott be Andy Ruiz Jr, akinek gyakorlatilag semmi esélyt nem adtak sem a rajongók, sem a szakértők a meccs előtt.

A veretlen IBF-, WBA-, WBO-, IBO-bajnok Joshuának ez volt az első bunyója az Egyesült Államokban, és a lehető legrosszabbul sikerült. Az angol kezdte jobban a meccset, a harmadik menetben leütötte Ruizt, de a mexikói származású bunyós hamar összekapta magát, és még ebben a menetben padlóztatta Joshuát.

A hetedik menetben még kétszer rá kellett számolni az angolra (összesen négyszer), a negyediknél már nem engedte tovább a bíró, így Andy Ruiz az elmúlt évek legnagyobb bokszszenzációját szolgáltatva legyőzte a súlycsoport királyának tartott Anthony Joshuát. Ezzel egycsapásra ő lett a nehézsúly új királya, és egyben a boksztörténelem első mexikói származású nehézsúlyú világbajnoka.

Samantha Moncada on Twitter

Andy Ruiz Jr has fulfilled his dream tonight by beating Anthony Joshua to become heavyweight champion of the world. #JoshuaRuiz ? https://t.co/iAtxg8CsBD

(Fotó: CBS Sports)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Tűpontos repülő térdrúgás után jött 2024 leglátványosabb KO-ja

Leesett az állunk Haaland kihagyott helyzetétől

További cikkeink a témában