Josep Maria Bartomeu és elnöksége borzalmas állapotba vezényelte a klubot, és most a labdarúgókon a klub és a világ szeme, hogy megmenekül-e a Barcelona.

A katalán RAC1 információi szerint megtörténhet ez is a verzió is. Akkora a focisták bértömege, és annyi pénzt bukott a pandémia miatt a Barcelona, hogy csődbe mehet,

amennyiben a játékosok és a klub ideiglenes vezetése nem tudnak megállapodásra jutni a fizetések 30%-os csökkentéséről. A Barcelonának 190 millió eurót kéne megtakarítania november 5-ig.

Emiatt a klub ügyvédjei kapcsolatba léptek a játékosokkal és menedzsereikkel, és nagyon gyorsan meg is történt az első tárgyalás.

A klubot ideiglenesen vezető Carles Tusquets ezzel kapcsolatban is nyilatkozott csütörtökön:

„A legnagyobb gondunk jelenleg a klub gazdasági helyzete. A koronavírus a Barcelonát jobban érinti, mint a többi klubot, mivel a bevételek nagy része a turizmushoz köthető, ami most nem létezik. Ötleteket kell gyűjtenünk az előző találkozó után, hogy kezelni tudjuk mindezt.”

Korábban Bartomeu is kezdeményezett ilyen tárgyalásokat, de akkor elutasították a játékosok. Illetve négyen belementek a csökkentésbe. Most, hogy lemondott az elnök, jó eséllyel változni fog a labdarúgók álláspontja.

null

(🌕) Salary Reduction: The impressions after the meeting yesterday were good on both sides. The players understand Barça's economic situation and are willing to listen to proposals regarding a reduction in salaries. @sergisoleMD @martinezferran #FCB 🚨💰

A Barcelona négy alapembere belement a fizetéscsökkentéssel összekötött szerződéshosszabbításba

A Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-meccs után hivatalos közleményben tudatta a Barcelona, hogy négy alapemberével hosszabbított a katalán klub.

(via Cruyffista.hu)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában