Most hogy legyőztük Görögországot és végre ismét van sikerélmény, megragadjuk meg az alkalmat, hogy kiderítsük, ki lehet pillanatnyilag a legjobb aktív magyar labdarúgó. Ehhez pedig te kellesz, te döntesz.

Gulácsi Péter

A 28 éves kapus a legértékesebb magyar játékos jelenleg a maga 8 millió eurójával. Ezt azzal érte el, hogy stabil kezdő a Bundesligában szereplő RB Leipzigben, sőt az egyik legjobb kapusnak tartják a német ligában. Száz mérkőzésen védte az RB kapuját, tavaly szerepelt a BL-ben is, mind a hat meccset Gulácsi védte végig.

Becsült értéke: 8 millió euró.

Nikolics Nemanja

A szerb–magyar kettős állampolgárságú, de (korábbi?) magyar válogatott labdarúgó igazi gólgép. Amihez hozzáér, góllá változik, a legutóbbi négy csapatában a legjobb góllövő volt: magyar, lengyel és amerikai gólkirály. Csak épp a válogatottban nem találta meg a helyét egyetlen kapitány sem, így csak öt gólja van a nemzeti csapatban. Jelenleg a Chicago Fire játékosa, ebben a szezonban 28 meccsen 16 gólt szerzett.

Becsült értéke: 4,5 millió euró.

Szalai Ádám

A válogatott új csapatkapitánya eddig leginkább vezetői képességeivel, megmondóemberi kvalitásaival tűnt fel itthon, a góljaival, jó játékával kevésbé. Ebben a szezonban azonban jól játszik a Hoffenheimben, amely nem mellesleg a BL-csoportkörben is ott lesz, Szalai két meccsen három gólt lőtt. És most a válogatottban sem játszott rosszul, gólt ugyan nem szerzett, de fontos szerepe volt. Ha valaki nyolc éve folyamatosan játszik a Bundesligában, annak azért oka van.

Becsült értéke: 3 millió euró.

Kádár Tamás

A 28 éves védő stabilan hozza az európai szintet immár legalább három éve. Lehetne ez sokkal több is, de a nagy tehetségnek kikiáltott Kádár hiába igazolt Newcastle-be 18 évesen, nem tudott megragadni Angliában. Kelet-Közép Európában viszont igen, a Lech Poznanban az egyik legjobb volt, le is igazolta a nagy nevű Dinamo Kijev. És ott is abszolút stabil kezdő, valamint rá a válogatottban sem lehetett panasz szinte soha. Az Európa-liga-csoportkörben fog játszani a Kijevvel.

Becsült értéke: 4 millió euró.

Nagy Ádám

Talán Nagy a legértelmesebb magyar focista, és ez bizony sokat számít a pályán is: játékintelligenciája már egészen fiatalon kiemelkedett. Be is robban a 2016-os Eb-n, majd elvitte a Bologna. A 23 éves középpályás jól kezdett a Serie A-ban, van is 38 meccse, azonban jelenleg inkább csere. Ettől függetlenül egyértelműen az egyik legjobb magyar focista, a hatos pozícióban európai szintet képes hozni, láthattuk a görögök ellen is.

Becsült értéke: 2,8 millió euró.

Dzsudzsák Balázs

Őt azért tettük ide, mert úgy illik, övé (volt?) a legjobb pr, így sokan még mindig őt tartják a legjobbnak. Szerintünk elmúltak ezek az idők, de most nem mi döntünk. Dzsudzsi értéke meredeken esik, ami nem csoda, elvégre jelenleg csapata sincs, de a PSV óta amúgy is lejtmenetben van szakmailag. Legutóbb az al-Vahda játékosa volt.

Becsült értéke: 3,5 millió euró.

Sallai Roland

A fiatal támadó középpályás most nyáron igazolt az APOEL-től a Freiburghoz, igazából még csak most kezdődik a karrierje komolyabb része, de nagy tehetségnek tartják. Kedden meglőtte első válogatott gólját is, kora ellenére már a negyedik országban játszik, van benne potenciál bőven.

Becsült értéke: 2 millió euró.

Jelenleg ki a legjobb aktív magyar labdarúgó?

  • Gulácsi Péter 28%
  • Nikolics Nemanja 17%
  • Szalai Ádám 14%
  • Kádár Tamás 5%
  • Nagy Ádám 7%
  • Dzsudzsák Balázs 4%
  • Sallai Roland 15%
  • Más, megírom kommentben 11%

(Fotó: MLSZ; forrás: Transfermarkt)

És ezt olvastad már?
Sipos Adrián szerint nagy dolog, hogy a kéziválogatott ott van a világ nyolc legjobb csapata között
További cikkeink a témában