Egy négy kilométeres távot autóval tett meg, de lebukott.

Joasia Zakrzewski nem kis név ultrafutásban, februárban világrekorder lett, 48 óra alatt 411 kilométert tett meg, ezzel övé lett a női 48 órás világcsúcs. A skót ultrafutó neve most azonban egy nagyon kellemetlen sztori miatt lett felkapott téma.

A 47 éves futónő harmadik helyen végzett egy Liverpool és Manchester között megrendezett versenyen, később azonban csalás miatt kizárták.

Zakrzewski egy nagyjából négy kilométeres távot autóban ülve teljesített, erre azt követően jöttek rá, hogy a mérőműszere ezen a távon nem reális sebességet mutatott.

Az ultrafutó beismerte, hogy csalt, és mindenkitől elnézést kért.

Zakrzewski egyik ismerőse az angol sajtónak nyilatkozott az esetről:

„Nem úgy alakult a verseny, ahogy eltervezte. Rosszul érezte magát, és fel is akarta adni. (...) Együttműködött a versenyszervezőkkel, és sajnálja a történteket”

mondta Adrian Stott, Zakrzewski ismerőse, aki szerint a világrekorder sportoló egy 48 órás Ausztráliából Angliába tartó utazás után a következő nap állt rajthoz az említett versenyen.

Zakrzewski több skót ultrarekordot is tart, a 100 kilométeres világbajnokságon nyert korábban ezüstöt és bronzot is, és a Nemzetközösségi Játékokon Skóciát is képviselte már.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bajba került a sznúkeres miután azt mondta, büdös a vb helyszíne

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés