Az Orosz Labdarúgó Szövetség ügyvezető igazgatója szerint nem javult a játékvezetés minősége Kassai Viktor szerepvállalásával, írta a Csakfoci.

Az Orosz Labdarúgó Szövetség a játékvezetői bizottság szakmai főnökének nevezte ki Kassai Viktort 2020 januárjában.

Kassai Viktor az Orosz Labdarúgó-szövetségben helyezkedett el

Nem olyan rég még a világ egyik legjobb játékvezetője volt, ám kisebb meglepetésre visszavonult a bíráskodástól a legjobb magyar fociban tevékenykedő ember.

Néhány napja azonban jött a hír, hogy lemondott. Akkor azt nyilatkozta, profi környezetet alakított ki.

“A legmagasabb európai normáknak megfelelő játékvezetői stratégiát és rendszert dolgoztunk ki Oroszországban, amelyben a játékvezetők számára mind fizikai, mind elméleti értelemben professzionális környezetet és fejlődést biztosítunk.”

És bár Asot Hacsaturjanc, a bizottság elnöke is dicsérte a munkáját, most egy kicsit más megvilágításba helyezte a távozását Szergej Cheban, az Orosz labdarúgó-szövetség ügyvezető igazgatója, aki a business-gazeta.ru-nak nyilatkozott.

„Kassainak problémái voltak, nem értette meg, hogy hová jött és mivel kell foglalkoznia. Véleményem szerint a játékvezetés minősége nem javult vele. Sajnos a hazai szakemberek között nincs olyan bíró, akit lehetőségünk lett volna kinevezni az ő helyére. Hogy mi miért neveztük ki korábban Kassait? Ez az UEFA Játékvezetői Bizottságának ajánlása alapján történt. Láttak benne valamit.”

Az Orosz Játékvezetői Bizottság elnöke, Alexander Djukov a TASZSZ orosz hírügynökségnek azt is elárulta, hogy Kassai a távozását követően nem kapott végkielégítést.

Nem tudni, hol az igazság, hiszen láthatóan az orosz szövetségen belül is eltérnek a vélemények.

Kassait a kollégája sem dicsérte meg, viszont nagy szívességet tesz a focinak a bakija

Kassai elérte azt az UEFA-nál, amit sokaknak évek, évtizedek óta nem sikerül, vagy csak nagyon lassan.

(Forrás: Csakfoci; fotó: TF-Images/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában