Az Alkmaar utánpótlásában dolgozó kapusedző, Szénási Béla szerint Kerkez Milos játéka összességében a többi magyar labdarúgónak is segíthet.

A magyar edző a közmédiának adott interjúban elmondta, az elmúlt években nem túl jó kép alakult ki a magyar futballistákról Hollandiában, Kerkez teljesítménye azonban javíthat ezen a helyzeten. Azt pedig, hogy a fiatal játékos az Alkmaarból került a magyar válogatottba, közös sikerként értékeli a klub.

„Karakter, sugárzik belőle a pozitív energia a pályán és azon kívül egyaránt, nagyon megszerették az öltözőben. Emellett a pályán mindent belead, sokat fut. Már az érkezésekor látszott, amikor még a második csapatnál játszott, hogy sok van benne. Kiemelkedő a gyorsasága, a védekező kvalitása, az igazi fegyvere pedig az előre játék. Minden támadásra felér, veszélyes beadásai vannak, gólokat is szerez”

– mondta Szénási Béla.

A 38 esztendős Szénási 2018 óta dolgozik az Alkmaarnál, ő felel az utánpótlásban pallérozódó kapusok fejlődéséért. A szakember megjegyezte, télen ugyan a Groningen megkereste, és egy szintén első osztályú gárda nagycsapatánál dolgozhatott volna, ő azonban maradt a klubnál, amely ezt egy 2025-ig szóló szerződéshosszabbítással hálálta meg.

Az U14-es holland válogatottnál is dolgozó Szénási elmondta, a kapusok képzésében a legfontosabb, hogy nyomás alatt is pontosan kell tudniuk passzolni, jobbal, ballal egyformán, jól kell tudni olvasniuk a játékot védekezésben és támadásban is.

Saját jövőjével kapcsolatban úgy fogalmazott, a célja mindenképpen a nemzetközi szint, egyelőre pedig az Alkmaarnál képzeli el a folytatást.

Három topligás csapat is vinné Kerkez Milost

Spanyolországból, Portugáliából és Angliából is sorban állnak a magyar válogatott balhátvédért.

„A magyar focistákat jobban érdekli a szakmai fejlődés, mint a pénz”

Ezt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya mondta a klubváltások kapcsán.

(Forrás: MTI; fotó: Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában