Nyári olimpia éve volt 2021, és magyar szempontból szerencsére egy sikeres tokiói szereplésen van túl a hazai küldöttség. Persze az olimpián kívül is voltak kiváló magyar sporteredmények, ezekről sem feledkezünk meg. Jöjjön a Player szubjektív listája az év legjobb magyar sportolóival, a végén pedig egy szavazással, ahol a Player-olvasók dönthetik el, ki volt szerintük az év magyar sportolója.

Csipes Tamara

Halmozta az érmeket Csipes Tamara 2021-ben, természetesen számára is az olimpia volt a csúcspont. Egy arannyal és egy ezüsttel zárta az olimpiát, az Európa-bajnokságon két aranyérmet szerzet, az olimpiát követő világbajnokságon pedig egy aranyat és két ezüstérmet nyert kiváló kajakozónk.

Milák Kristóf

Milák Kristóf azért ment Tokióba, hogy aranyérmet nyerjen. A 200 pillangót magabiztosan megnyerte, ráadásként pedig még egy ezüstöt is szerzett 100-on. Az Európa-bajnokságon szintén dominált, két aranyérmet nyert.

Szilágyi Áron

Elég kevesen mondhatják el magukról, hogy háromszoros olimpiai bajnokok, férfi kardvívás egyéniben meg konkrétan egyetlen ember, Szilágyi Áron. Az újabb egyéni aranyérem mellett Tokióban a csapatversenyben is felállhatott a magyar csapattal a dobogóra, így egy arannyal és egy bronzzal zárta az évet.

Kopasz Bálint

A férfi kajakosok királyszámában kettős magyar győzelem volt az olimpián, Kopasz Bálint nyert, Varga Ádám pedig a második helyen ért célba. Kopasz évének egyértelműen az olimpiai arany volt a csúcspontja, de ő is szerzett még érmeket, az Eb-n két aranyat, a világbajnokságon egy ezüstöt.

Lőrincz Tamás

Élete utolsó versenyére világbajnokként és regnáló Eb-győztesként érkezett Lőrincz Tamás. Tokióban pedig sikerült megkoronáznia az addig is sikerekben gazdag pályafutását, a 77 kg-os mezőnyben aranyérmet nyert kötöttfogású birkózásban.

Valter Attila

Valter Attila is történelmet írt 2021-ben. Ő lett az első olyan magyar országúti kerékpárversenyző, aki összetettben vezetett a három nagy körverseny egyikén. Valter a Girón három szakaszon keresztül viselte a rózsaszínű trikót, végül összetettben a 14. helyen végzett, erre sem volt képes korábban egyetlen magyar versenyző sem.

Berecz Zsombor

A finn dingi hajóosztályban versenyző Berecz Zsombor Európa-bajnokként ment az olimpiára, ahol végül óriásit hajrázva a második helyen végzett, ezzel övé a magyar vitorlássport legjobb olimpiai eredménye.

Kozák Danuta

A hatszoros olimpiai bajnok kajakos az olimpián egy arany- és egy bronzéremmel gazdagította az éremgyűjteményét, most már ő minden idők legeredményesebb magyar női olimpikonja. A vb-n és az Eb-n szintén két-két érmet szerzett, egy-egy aranyat és ezüstöt.

Vas Kata Blanka

A mindössze 20 éves Vas Kata Blanka már most a közvetlen élvonalban van három kerékpáros szakágban is: országúti-, hegyi- és terepkerékpárban. A hegyibiciklisek között olimpiai negyedik helyet szerzett, majd az országúti mezőnyben negyedik lett a világbajnokságon. A korosztályos mezőnyben vb-bronzot nyert, az olimpia után pedig a terepkerékpárosok között győzött világkupa-versenyen.

Tóth Krisztián

A tavayi év mindhárom világversenyéről éremmel tért haza Tóth Krisztián. A budapesti világbajnokságon, Tokióban és az Európa-bajnokságon is bronzérmet nyert a magyar cselgáncsozó, a világkupában pedig egy ezüstérmet is szerzett.

Szerinted ki az év magyar sportolója?

Ez is érdekelhet: 

(Fotók: Getty Images; MTI)

És ezt olvastad már?
Nehéz eldönteni, hogy ez egy hatalmas gól, vagy inkább kapushiba