Dejan Stankovic távozott a Fraditól, így a következő kérdés a magyar bajnokkal kapcsolatban, hogy ki lesz a klub új edzője. Összeszedtük a jelölteket.

A Magyar Kupa elvesztése után egy nappal úgy döntött Dejan Stankovic, hogy elhagyja a Ferencvárost, és Oroszországban, a Szpartak Moszkvánál folytatja a karrierjét. A 45 éves edző tavaly szeptember 4-én Sztanyiszlav Csercseszov utódjaként a megbízott Máté Csabát váltotta a zöld-fehérek kispadján, irányításával az alakulat bajnoki címet nyert, és a Konferencia-ligában a csoportkörben veretlenül rájátszásig menetelt, ahol a későbbi döntős Olimpiakosz ejtette ki.

Dejan Stankovic elhagyja a Fradit

A szerbnek csak egy állomás volt a Fradi, megy tovább.

Stankovic távozása után rögtön több név is felmerült, hogy ki lehet a Ferencváros új edzője.

„Én folyamatosan nézem az edzői piacot, egyrészt érdekel, hogy ki mit csinál. Lengyelországban például most van egy ilyen csodaedző, aki tornatanárból lett fantasztikus edző, és egy nagyon okos és nagyon jó szisztémát rakott össze. Nézem, Oroszországban van egy-két olyan edző, akire úgy ránéz az ember, és azt mondja, hogy ez egy szervezett futball, megvan mögötte az egész gondolkodás, a filozófia, hogy mit akarnak játszani”

– Kubatov Gábor nyilatkozta ezt május elején, amikor arról beszélt, hogy a Fradinál folyamatosan figyelik az edzői piacot.

Az ulloi129, a Sportal és a Nemzeti Sport is azt írja, hogy Kubatov a lengyel Marek Papszunra gondolt. A jelenleg csapat nélküli tréner korábban a harmadosztályból a Raków Czestochowát lengyel bajnoki címig és két kupagyőzelemig vezette.

Papszun mellett egy másik szerb, Vladimir Ivic is szóba került a Ferencvárosnál. Ő legutóbb Oroszországban a Krasznodarnál dolgozott, előtte görög kupát nyert a PAOK csapatával, Izraelben a Maccabi Tel-Avivval kétszer szerzett bajnoki címet, de dolgozott Angliában a Watfordnál is.

Az nb1.hu értesülései szerint még két nevet nem lehet kizárni, egyrészt azt a Máté Csabát, akit Stankovic váltott, másrészt a jelenlegi másodedző Leandrót, aki az Újpest elleni meccsen irányítani fogja a csapatot.

A Ferencváros egyelőre hivatalosan semmit sem kommunikált arról, hogy ki lesz Stankovic utódja.

Ez is érdekelhet:

Hatalmas győzelem: a Paks lett a Magyar Kupa-győztes

Kivédett tizenegyes, emberhátrány. Megharcolt a Paks a történelmi sikerért.

Stankovic mindenkitől elnézést kért, miután a Fradi elbukta a Magyar Kupát

Teljesen magára vállalta a vereséget a szerb edző.

A Fradi akkor járna jól, ha a Real Madrid nyerné a Bajnokok Ligáját

Egy Real-siker esetén közelebb kerülne a magyar bajnok a BL-főtáblához.

(A kiemelt fotón Marek Papszun látható, forrás: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés