A fehéroroszok ellen még becsúszott egy iksz, de a vb-induló Ausztrália ellen már visszaállt a világ rendje, Leekens négy meccséből harmadszor kapott ki.

Kezdőcsapatok

Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Vinícius, Kádár, Szabó J. –  Vadócz, Varga J. – Varga R., Kleinheisler, Sallai – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Georges Leekens
Ausztrália: M. Ryan – Risdon, Milligan, Sainsbury, Behich – Luongo, Rogic, Mooy – Leckie, Nabbout, R. Kruse. Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk

A fehéroroszok elleni idegenbeli iksz után elsősorban azt vártuk a válogatottól, hogy összeszedettebb és támadásban vállalkozóbb legyen Ausztrália ellen. És ezt az első félidőben Leekens csapata teljesítette is, három komolyabb ziccere volt a csapatnak, gólt azonban nem rúgtunk.

A 30. percben Szalai Ádám szerezhetett volna vezetést, egy ausztrál labdavesztés után került Szalai ziccerbe, de azt elég csúnyán a kapusba lőtte. Hét perccel később Kleinheisler lőhette volna meg pályafutása gólját, kapásból, tökösen elvállalta, végül kapufa lett a próbálkozása. Közvetlenül a szünet előtt is volt egy magyar ziccer, Kádár fejesénél azonban mentettek az ausztrál védők. Sallai meg külön dicséretet érdemel, bátran próbálkozott, merészen felvállalta a párharcokat az első 45 percben.

A második félidőről már nem tudunk ennyire szuperoptimistán írni. Leekens természetesen több helyen is változtatott, beállt Böde, Eppel, Fiola és Dibusz is. Utóbbi a 74. percben eléggé benézte a 19 éves Arzani lövését:

Egészen a végéig úgy tűnt, nem változik az eredmény, majd egy pillanatig elhittük, hogy iksz lesz, miután az ausztrálok lőttek egy öngólt. Konkrétan Sainsbury szerencsétlenkedett:

Itt azonban még nem volt vége, nagyon jófej házigazdák voltunk, visszaadtuk az öngólt, Kadar teljesen üresen volt, ezt ki is használta, berúgta a ziccert a magyar kapuba:

Szóval egy egész jó első félidő után jött egy egész rossz második, és még magunkat is megvertük a legvégén.

A következő már tétmeccs lesz ősszel a Nemzetek Ligájában, és a pozitívum az, hogy ennél gyengébb eredményeket nem igazán hozhatunk már.

Felkészülési meccs

Magyarország–Ausztrália 1–2
Gólszerző: Sainsbury (88. – öngól) ill. Arzani (74.), Kádár (92. – öngól)

(Fotó: MTI)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon