Kimatekozták.

Az Egyesült Államok hatalmas hajrá után végül beelőzte Kínát az összesített olimpiai éremtáblázaton, de úgy látszik, hogy az országban egy réteg nincs megelégedve a második hellyel.

A kínai közösségi médián, a Weibón elkezdett terjedni egy poszt, amely lényegében arról szól, hogy a tajvani eredményeket is Kínához kellene számolni. Ezekkel az érmekkel egyébként tényleg úgy alakulna a táblázat, hogy Kína venné át a vezetést, a második pedig az USA lenne.

Az Egyesült Államok egyébként a hajrában minden tekintetben megverte Kínát, több arany, ezüst -és bronzérmet vitt haza.

Az olimpia vége előtt az amerikai médiumok megírták, hogy érmek tekintetében sikerült megverniük Kínát. Akkor a kommunista állam kritizálta többek között a Washington Post-ot és a New York Times-t, amiért a sajátos értelmezésükben az USA-t nevezték ki győztesnek.

Az utolsó napon a kínaiak végül nem tudtak aranyat nyerni, az Egyesült Államok viszont igen, így minden tekintetben felülkerekedtek a végül második helyet megszerző Kína előtt.

(Taiwan Newa; kiemelt kép: Weibo)

Ez is érdekelhet:

A Paris Saint-Germainé minden idők legbrutálisabb transzferszezonja

Lionel Messi megszerzése után ezzel nehéz vitatkozni, ráadásul átigazolási díjakra nem is költött olyan nagyon sokat a Párizs.

Peter Stöger elmondta, mire számít a BL-playoffkörben a Young Boys ellen

A Slavia Praha elleni továbbjutás után nyilatkozott a Ferencváros edzője, és már kitért a következő ellenfélre is.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában