Nyilván pénz, de olyan őrült mennyiségben, amire még az olajklubok is nehezen tudnak ráalkudni. A legjobbakat viszik el a legjobbak elől. Lassan elő kell fizetnünk egy kínai tévécsatornára.

A francia L'Equipe azt írta, a Csiangszu Szuning 50 millió eurót fizet ki a Sahtar Donecknak a brazil Alex Teixeiáért, akit a Liverpool szeretett volna nagyon, de csak 36 milliót adott volna érte. A lap szerint évi 10 millió eurót tehet majd zsebre a játékos.

A 15 bajnoki meccsen 22 gólt rúgó Teixeira egyébként kifejezetten kérte az ukránokat, hogy hadd mehessen a 'Poolba, minden vágya volt a PL. De most már Kínában kell játszania, a román Dan Petrescu csapatában. Az álmai helyett. Ez már-már emberkereskedés.

Ez egyébként a kínai futball történetének legdrágább igazolása, amit kábé egy napig Jackson Martínez tartott, aki 42 millióért ment a Kuangcsou Evergrande-hez. De a Sahtarnak is csúcs, senkiért nem kapott még ennyit, nem mellesleg 6 éve mindössze 6 millióért vette meg Teixeirát, szóval nagyot kaszált vele.

Ugyanez a csapat a Chelsea braziljáért, Oscarért 75 millió eurót ajánlott, de Abramovics elzavarta őket. A Csiangszu azonban finoman jelezte, hogy a nyáron újabb, magasabb összeggel fognak alkudni. De a nyáron Yaya Tourét is megszereznék, amire minden esély meg is lesz, mert a középpályás nem akar Guardiolával dolgozni.

A klub pár napja a Chelsea másik braziljáért, Ramiresért 32.5 millió eurót utalt a Chelsea-nek, most Alex Teixeiráért 50 milliót a Sahtarnak. Őrület. A Transfermarkt összesítése szerint a kínaiak 350 millió eurót költöttek a télen játékosokra.

És Teixera egy fiatal, tehetséges, nagyon keresett brazil, akit a Premier League-be (!), a Liverpooolnak (!!) nem adtak el. Most meg Kínában fog játszani. Nem örülünk.

Mi inkább a Premier League-re fogadunk. Te?

És ezt olvastad már?
Mancini szerint ötven-ötven százalék az esély a csoportgyőzelemre