A Mol Fehérvár tájékoztatása szerint közös megegyezéssel bontottak szerződést Szabics Imrével, ahogy ilyenkor szokás – közölni.

A váratlanul pocsékul szereplő Fehérvár vezetése eddig bírta, ma elküldte Szabics Imrét.

A 40 éves szakembert 2021. február 26-án jelentette be a Mol, de hivatalosan április 1-től vette át a csapat irányítását. A mostani kiírásában húsz forduló után a Fehérvár a 4. helyen áll a tabellán, az éllovas Ferencvárostól 12 pont a lemaradása, 2022-ben mind a három bajnoki meccsét elbukta. Várható volt, hogy nem marad.

Szabics Imre mellett távozik a szakmai stábból Juhász Roland és Torghelle Sándor is.

De már meg is van Szabics utódja:

Michael Boris, a magyar U21-es válogatott és az MTK Budapest korábbi szakvezetője vette át a Mol Fehérvár irányítását.

A német edző korábban az U19-es és az U21-es magyar válogatottat irányította, 2019 májusában pedig az akkor még másodosztályú MTK vezetőedzője lett. Az MTK-val előbb visszajutott az NB I-be, majd az előző idényben a 7. helyen végzett velük. Tavaly nyáron a dán első osztályú SönderjyskE trénere lett, ám 17 mérkőzés után megköszönték a munkáját.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú klub vezetőedzője lehetek. Sokat egyeztettünk a klubvezetéssel a megegyezés előtt, de nem volt nehéz döntés, hiszen a Vidiről mint egy, az elmúlt években hazai és nemzetközi színtéren is sikeres klubról beszélünk. Az elmúlt időszakban is követtem a magyar bajnokságot, az Újpestnek is láttam az előző mérkőzéseit, most a legfontosabb az, hogy a vasárnapi mérkőzésig megteremtsük az egységet és megtaláljuk a kulcsot az Újpest legyőzéséhez. A csapatban remek kvalitásokkal rendelkező játékosok vannak, ezt kell a pályán megmutatnunk, de biztos vagyok benne, hogy ez a keret képes sikereket elérni” – mondta a csapat szerdai edzése előtt új vezetőedzőnk, Michael Boris.

„Michael Borist régóta ismerjük, hiszen dolgozott a magyar utánpótlás-válogatottaknál, majd az MTK-val másodosztályú bajnoki címet nyert,

az NB I-ben pedig intenzív, dinamikus futballt játszva és hetedik helyet elérve jó hírnevet szerzett magának Magyarországon.

Úgy gondolom, most olyan edzőre van szükségünk, aki ismeri a mezőnyt és a csapatokat, így gyorsan tud reagálni, ezt látjuk Michaelben. Azt várjuk tőle, hogy állítsa újra győztes pályára a csapatot!” – nyilatkozta Sallói István sportigazgató.

Örmény csapat verte ki a Fehérvárt a Konferencia Liga első fordulójában

Az Ararat játékosain azt éreztem, hogy jobban akarják a továbbjutást – mondta Szabics Imre vezetőedző.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában
Sikeres nők a szoftveriparban - ilyen volt a Lányok Napja a memoQ-nál
Hirdetés