Az RTL Klubnál jelentkezett Kissék egykori áldozata, Takáts Zsuzsanna, és még ma sem mond mást, mint anno.

A Fókusz Plusznak adott exkluzív interjút a nő, aki feljelentette Kiss Lászlóékat 1961-ben csoportos nemi erőszakért. "Annak ellenére, hogy halálhíremet keltették, élek" – mondta a ma már 73 éves Takáts Zsuzsanna, aki elmesélte, hogyan élte át az 55 évvel ezelőtt történteket.

Ez pedig azért pikáns, mert Kiss először nagyjából elismerte, de legalábbis nem tagadta a történteket, azt mondta, megbűnhődött, letöltötte a büntetését, később viszont már azt állította, ártatlanul ítélték el, koncepciós per áldozata volt. Hogy miért, nem tudni, és azt sem, ha az volt, miért engedték ki a börtönből jóval hamarabb.

Sőt, azt állították, hogy egyáltalán nem volt erőszak, még arra is célozgattak, hogy Zsuzsanna minimum benne volt az egészben. Kiss összeszedte az akkori dokumentumokat, perújrafelvételt akar.

És akkor előbukkant Zsuzsanna. Eleinte örült, hogy halottnak hitték: lezárta már magában az ötvenöt évvel ezelőtti erőszakot, a fia pedig nem is tudott róla, és nem is akarta volna, hogy megtudja. Az ügy kirobbanása után viszont, ahogy hallotta, hogy "annyi butaságot hordtak össze" róla, ahogy emlegették, hogy kihívóan viselkedett, gyakorlatilag ő a hibás, úgy döntött, megszólal. És bizony még mindig azt állítja, megerőszakolták.

Állítása szerint nem volt sportoló, egyáltalán nem is jártak a margitszigeti sportuszodába. Azon a napsütéses napon viszont két barátnőjével elmentek, ahol a "fizikailag nagyon alulfejlett, negyvenegy kilós" lány szóba elegyedett Lantos Lászlóval, aki egy idő után behívta egy néhány tíz méterre lévő épületbe.

Márpedig innen úgyse mész ki, mert jönnek a többiek. Nem is akartam elhinni. Valóban jött két másik fiú, fürdőruhában. (...) Mondta a fiú, hogy úgyis meg fogunk kapni téged. Először könyörögtem, rám ugrottak. Ketten befogták a számat és lefogtak, és akkor sorban egymás után… Első volt a Lantos, második a Várszegi, és harmadik volt a Kiss. Nem volt ott kegyelem.

Utána a nő rosszul lett, akkor a fiúk gyógyszert adtak neki, és ecetes vizet, hogy meg tudjon mosakodni. Azután kiment a lányokhoz, és onnan haza. Nem akart senkinek beszélni arról, amit átélt, de a barátnője észrevette, hogy másképp viselkedik, sokat sír az uszoda óta, és kifaggatta. Néhány nap után mentek a rendőrségre.

A sajtóban korábban olyan hírek is megjelentek, hogy az áldozat apja befolyásos volt. Ez "döbbenetes ostobaság" az egyébként háromdiplomás, nagyon kulturáltan és higgadtan nyilatkozó Zsuzsanna szerint: a nevelőapja egy cipészmester volt, a történethez annyi köze van, hogy amikor nem fogadta el a pénzt, amit azért kínáltak, hogy a lány visszavonja a feljelentését, akkor megverték.

Előzmények

privatkopo.hu április 5-én írta me először, hogy 1961-ben az FTC három úszója, köztük Kiss László megismerkedtek egy Zsuzsanna nevű fiatal nővel, majd egyikük lakásába csalva mindhárman megerőszakolták. Kiss már akkor, amikor a nő elveszítette eszméletét. Majd még nyugtató injekciót is adtak be neki. Ezért a bíróság Kiss Lászlót jogerősen három év börtönbüntetésre ítélte, de csak 22 hónapot töltött le.

Egy év múlva már az OB-n úszott, majd edző lett gyerekek, lányok mellett. Kiss 55 évig sikeres edző volt, ám amikor kiderült, kissé megkésve, de végül lemondott kapitányi tisztéről.

Véleményünket itt olvashatod:

Jelentkezzen, aki szívesen bízná gyermekét Kiss Lászlóra! És egy nemi erőszakolóra?

(RTL Klub)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában