Azt már sokan, sok helyen megénekelték, mennyire zseniális szezonja volt Lionel Messinek. Legtöbb gól, legtöbb gólpasszt, meg még minden más is. De vajon ki volt a leghatékonyabb segítsége?

Nem könnyű kitalálni, viszont nehéz: logikus lenne rávágni csatártársát, Suárezt, esetleg a Jordi Albát, akivel a legjobb a páros játékkapcsolata. Dembélé sokat volt sérült, Coutinhónak nagyon nem ment, összesen két gólpassza van a ligában.

Egy albás tippel közel járnál, a balhátvéd öt gólpasszt adott Messinek, de van, aki hatot:

Arturo Vidal.

A chilei Barcelonába igazolása a nyár egyik legnagyobb meglepetése volt, Valverde Paulinho eligazolása utána akart egy kemény fiút a középpályára, Vidalra esett a választás.

Mindössze 20 millió euróért érkezett a Barcelonához, de nem látták szívesen, mi is ezt írtuk: "személyisége és játékstílusa sem az ún. Barca-DNS, a chilei habitusa, botrányai (állítólag keményen iszik is), feltűnősködése, a pályán mutatott agressziója és viselkedése nem passzol a Barcelona attitűdjéhez."

Mára az egyik legnagyobb kedvenc, mert ő nem ismer elveszett labdát, soha nem adja fel, minden meccsen kiadja magából a maximumot. És közben Messi legjobb társa lett 6 gólpasszával.

Vidal 33 bajnokin lépett pályára, összesen 52 meccset játszott a szezonban (3 gól, 7 gólpassz), és pillanatnyilag nehéz elképzelni, hogy ne legyen kezdő a Copa del Rey fináléjában.

Barca-játékosbotrányok: az egyiket lecsukhatják, a másikat a bíróság már el is ítélte

Nem a legjobb ütemben érkezett a büntetés, mert Vidal amúgy sincs túl jó viszonyban most a Barcelona vezetésével.

(Fotó: Joaquin Corchero/Soccrates/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Guardiola lerombolta játékosa önbizalmát, de most bocsánatot kért

Kezd elfogyni a La Liga meglepetéscsapata

További cikkeink a témában