Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elhalkult a Sergio Ramos-botrány, amihez persze kellett a világbajnokság is, de így sokáig volt beszédtéma. Most viszont, talán az egészet végleg lezárva, megszólalt Klopp is, és bár sok újat nem, de elég kemény dolgokat mondott. Bár a Ramos-Karius találkozás óta több kicsengése is volt a történetnek, elviccelték, hogy mindenért Ramos okolható, Karius pedig durván kapott, még a honfitársától is. Azonban most már Klopp is kimondta, amit bebizonyítottak, hogy

Loris Karius valóban agyrázkódással védett.

Ezt most Jürgen Klopp is megerősítette, de hangsúlyozta, nincs szándékában kifogásokat keresni.

„Nem tudom pontosan, hogy az emberek mit gondolnak erről a szituációról. 

Elmondta, hogy bárki, akinek volt már agyrázkódása, pontosan tudja, hogy mindenki máshogy, teljesen különböző módon éli meg ezt a helyzetet. Karius nyilvánvalóan nem érezte, kapott egy ütést a fejére, amit észlelt, de nem tudta, hogy agyrázkódása van. Valószínűleg maga az érintett az, aki utolsóként tudomást szerez arról, hogy mi történt.

„A meccs hevében és a lefújás utáni csalódottságban senki sem gondolt erre. Őszintén szólva nekem is kellett néhány nap, hogy megbarátkozzak a ténnyel, hogy elveszítettük a döntőt. Nem volt könnyű.”

Elmesélte, hogy négy nappal később felkereste Franz Beckenbauer, aki jó barátja.

„Felhívott és azt mondta, Németország leghíresebb orvosánál járt, aki azt mondta neki, hogy Loris agyrázkódást szenvedett. Visszakérdeztem, hogy »micsoda?« Ahol én álltam, onnan a meccs közben nem lehetett jól látni, hogy mi történt. Azt gondoltam magamban, lehet, hogy volt kontaktus, lehet, hogy nem. Azt feleltem Franznak, »oké, adj néhány percet, elintézek egy-két dolgot«.

Ez mindent megmagyarázott számára, de azt gondolta, be kell bizonyítani, hogy valóban ez történt, noha azt hitte, hogy már túl késő lesz, és nem tudják leellenőrizni.

„Ám most már tudom, az agyrázkódás nem múlik el egy nap alatt. Ha elszenveded, napokkal később is lesznek még jelei. Öt nappal a döntő után a 30 pontból álló teszt 26 ponton kimutatta, hogy Lorisnak még mindig agyrázkódása van. Minden egyértelmű lett.

Mi sem annak használjuk, hanem magyarázatnak. Ezért vannak az elemzések. Meg tudjuk indokolni, hogy mi miért történt. Az én nézőpontomból most már minden világos. Nem gondolunk többet a történtekre, tiszta lappal folytatjuk.”

Azt mondta, ha a Chester ellen hibázol, az csak egy hiba lesz. Ha a BL-döntőben, azt nem tudod megváltoztatni, akkor sem, ha nagyon akarod.

Nem fontos, amit az emberek mondanak. Nem kifogásokat keresünk, a magam részéről ez teljes mértékben magyarázat.”

Azért így még nehezebb lehet feldolgozni egy BL-döntő elvesztését, amiért egész évben dolgoztál.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.