A Barcelona edzője reagált a Lionel Messi szerződéséről kiszivárgott információkra.

Elég nagy port kavart az El Mundo cikke, amelyben több konkrétum is kiderült Lionel Messi még 2017-ben aláírt szerződéséről. A cikk szerint

Messi a négyéves szerződése alatt 555 millió eurót kap(ott) az FC Barcelonától. Ez szezononként 138 milló eurót jelent, mely különböző bónuszokkal is kiegészült. A 2017-es hosszabbításért helyből 115 millió eurós bónuszt kapott, illetve még egy 78 millió eurós hűségbónusz is járt az argentinnak.

Kinek állt érdekében kiszivárogtatni Messi gigantikus, 555 millió eurós fizetését?

Nagyon sok, de ezt eddig is tudtuk. Ennél izgalmasabb kérdés, hogy: miért pont most? És kinek jó ez?

A szerződés részleteit Messin kívül még öt személy ismerte, Josep Maria Bartomeu, Óscar Grau gazdasági igazgató, Carles Tusquets ideiglenes ügyvezető elnök, valamint két alkalmazott, aki a Barcelona jogi és gazdasági osztályán dolgozik. A hírek szerint Messi ezeket a személyeket beperli, és ha még további információk derülnek ki a szerződéséről, akkor biztosan távozik a klubtól.

Lionel Messi perel

És egyre valószínűbb, hogy távozik is a nyáron.

Az esetre reagált a Barcelona edzője, Ronald Koeman is:

Ami megjelent a sajtóban, az egyértelműen rosszindulatú szándékkal történt, a célja, hogy ártson Messinek és a klubnak. Meg kell találnunk, hogy ki szivárogtatta ki, vannak bizonyos dolgok, amelyek egyszerűen nem juthatnak a sajtó kezébe. Vannak olyan személyek, akik ártani akarnak nekünk.

Nagyon rossz, ha valaki a klubtól adta ki az információkat, nem maradhat a Barcelonánál, nekünk védenünk kell a játékosokat. Nem értem, miért mondják azt, hogy tönkretette a Barcát, az egész karrierje alatt bizonyította az értékét, és ma ismét megmutatta, hogy született győztes, csak a meccsre koncentrált

– nyilatkozta a holland tréner, miután a Barcelona – Messi góljának is köszönhetően – legyőzte a Bilbaót a spanyol bajnokságban.

A legújabb pletykák szerint egyébként Carles Tusquets szivárogtathatta ki az infókat, ő továbbította az El Mundo egyik újságírójának a részleteket Messi kontraktusáról.

A Barcelona meccséről itt írtunk:

(Fotó: Getty Images; via)

És ezt olvastad már?
A legdrágább átigazolástól a dokumentumok miatt meghiúsult klubváltásig – Ez történt a transzferszezon utolsó napján
További cikkeink a témában