Azt üzeni Joan Laporta elnök, hogy megvédik magukat, majd visszatámadnak.

Nem csitul a Barcelona körüli botrány, amit korábban mi is megírtunk: a vádak szerint rendszeresen pénzt utaltak José Maria Enriquez Negreirának, a spanyol játékvezetői bizottság korábbi alelnökének.

A klub, Laporta elnök és a Negreira is tagadták, hogy bármiféle szabálysértést követtek volna el, mert bár valóban dolgozott nekik Negreira, ám ennek semmi köze sem volt a játékvezetőkhöz. Ennek ellenére az ügyészség vizsgálatot indított. Az elnök most is megszólalt az ügyben, de sokkal többet mondott, mint eddig, nagyjából megmagyarázta, miért voltak eddig viszonylag csendben.

„A kampány, amelyet el kell szenvednünk, nem véletlen, ezt mindannyian tudják. Célja, hogy rövid távon destabilizálja a csapatot sportszempontból, középtávon pedig a Barcelonát akarják irányítani és átvenni. Eljön az idő, és már alig várom, amikor elmagyarázom, ki, miért és hogyan szervezi ezt a kampányt ellenünk. Ne legyenek kétségeik afelől, hogy megvédjük magunkat, mi több, támadni fogunk.”

De gyorsan hozzátette, hogy most a csapatra kell koncentrálni, támogatni kell az el Clásico előtt, most ez a legfontosabb nekik. És tényleg fontos meccs lesz, mivel kilenc pont a katalánok előnye, ha nem kapnak ki a Real Madridtól, akkor közel kerülnek a bajnoki címhez.

A Barca harmadannyi fizetésért marasztalja a csapatkapitányát

Érdekes kísérlet, hogy vajon elfogadja-e.

(Fotó: Gongora/NurPhoto via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

A Liverpool, a Real Madrid és a PSG harcol a 18 éves védőért, aki 100 millióba kerül

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés