Mondják, a nosztalgia felmelegít. Nekünk sincs más célunk a sorozatunk, a Re-Player update-elésével, mint némi nevetést csempészni ezekbe a nehéz időkbe. Most elő is vettük a magyar sporttelevíziózás történetének egyik legmegosztóbb (és egybe -szórakoztatóbb) kommentálását, amikor is Léderer Ákos elalélt állapotban közvetítette Nagy Gergő véres bunyóját egy szlovén ellen – egy hokimeccsen.

Verekednek Nagyék, óriási nagy verekedés Nagy Gergő és az ellenfél között. Na, gyerünk, Geri, gyerünk, Gergő, bátran, bátran! Ez az Gergő, ez az Geri, ez aaaz! Nagyon akarta a szlovén, hát megkapta, hát megkapta a szlovén srác. (...)

Brávó, Gergő, ez aaaz, brávóóóóó! Gyönyörű volt, gyönyörű volt, Gergő! Kereste a bajt magának a szlovén, hát, brávó öreg, mehetsz majd fércelni a kórházba

– üvöltözött extázisban, artikulátlan hangon Léderer Ákos, a SportKlub kommentátora, amikor Nagy Gergő, az Alba Volán (Fehérvár AV19) támadója és Gaspr Susanj, a Jesenice védője összeverekedett egy EBEL-meccsen.

Igen, egy hokimeccsen közvetített úgy Léderer, mintha egy profiboksz-ütközet lenne, és igen, akkor, amikor a magyar csatár szó szerint véresre püfölte szlovén arcát. Nyilván néhányan felháborodnak a kommentátor elfogult közvetítése láttán, ám gyanítjuk, sokkal többen vigyorognak, mert persze a magyar srácnak drukkoltak. A hokiban meg benne van egy-két nagyobb verés is.

A szlovén srác meg átrendezett arccal még bemutatott a közönségnek, ilyenkor nehéz együtt érezni vele.

Léderer Ákos felettesei viszont nem mulattak ilyen jól, legalábbis hivatalból nem:

az RTL Klub és a SportKlub három hónapra eltiltotta a képernyőtől.

A pályán látott agressziót morálisan sem szabad támogatni, és (a szakkommentátor) szurkolóként sem szemlélheti az eseményeket” – indokolt a két csatorna vezetősége. Pletykák szerint a tévétársaság – kissé álszentnek tűnő – német gurui azonnal meneszteni akarták az az azóta még népszerűbb kommentátort, ám a magyaroknak sikerült megpuhítani őket.

Ez meg a csúcs:

És ezt olvastad már?
Ronaldo közölte az MU-val, hogy nem akar a klubnál maradni