Sean Ingle, a The Guardian újságírója állítja ezt.

Messi öt Aranylabdát nyert, a Barcelonával minden létező kupát begyűjtött, sokan minden idők legjobb futballistájának tartják, Ingle szerint azonban mégis alulértékelt az argentin.

A frissen megjelent Take the Ball, pass the Ball című dokumentumfilm a Barcelona Guardiola-éráját mutatja be, amely alatt a katalán csapat minden idők egyik legjobb futballcsapatává nőtte ki magát. Ebben a filmben Xavi például azt mondta,

bárkinél jobb, jobb és bal lábbal és fejben is, de támadásban és védekezésben is. Gyorsabb, jobban cselez és passzol.

Ezt alátámasztja az Opta statisztikája, amely szerint 2008 óta (amióta az adatok rendelkezésre állnak) Messi passzol a legeredményesebben előre az öt topligában. Ebben az időszakban 90 percenként 1,44 gólból veszi ki a részét (gól vagy gólpassz), amivel szintén a legjobb. Mögötte Ronaldo (1,21), Suárez (1,12), Ibrahimovic (0,98) és Neymar (0,97) következik.

A 2009-10-es szezon óta két meccsenként majdnem három gólban vállal szerepet Messi a spanyol bajnokságban

Az elmúlt kilenc évben pedig a Barcelona góljainak 46 százalékában működött közre, ami szintén csúcs a topligákban. Mögötte a második a visszavonult Udinese-csatár Di Natale 45 százalékkal, majd Ronaldo jön 39 százalékkal.

Ezeket a statisztikákat nézve azért már egyáltalán nem erős Sean Ingle kijelentése, egyénileg Lionel Messi valóban dominálja a klubfutballt az elmúlt egy évtizedben.

Legutóbb a kartörése utáni első meccsén duplázott Messi, ennek ellenére a Barcelona otthon kikapott:

És ezt olvastad már?
Az MLSZ-elnök szerint rosszul mutat a fociultrák fekete pólója