Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Messi öt Aranylabdát nyert, a Barcelonával minden létező kupát begyűjtött, sokan minden idők legjobb futballistájának tartják, Ingle szerint azonban mégis alulértékelt az argentin.

A frissen megjelent Take the Ball, pass the Ball című dokumentumfilm a Barcelona Guardiola-éráját mutatja be, amely alatt a katalán csapat minden idők egyik legjobb futballcsapatává nőtte ki magát. Ebben a filmben Xavi például azt mondta,

Ezt alátámasztja az Opta statisztikája, amely szerint 2008 óta (amióta az adatok rendelkezésre állnak) Messi passzol a legeredményesebben előre az öt topligában. Ebben az időszakban 90 percenként 1,44 gólból veszi ki a részét (gól vagy gólpassz), amivel szintén a legjobb. Mögötte Ronaldo (1,21), Suárez (1,12), Ibrahimovic (0,98) és Neymar (0,97) következik.

A 2009-10-es szezon óta két meccsenként majdnem három gólban vállal szerepet Messi a spanyol bajnokságban

Az elmúlt kilenc évben pedig a Barcelona góljainak 46 százalékában működött közre, ami szintén csúcs a topligákban. Mögötte a második a visszavonult Udinese-csatár Di Natale 45 százalékkal, majd Ronaldo jön 39 százalékkal.

Ezeket a statisztikákat nézve azért már egyáltalán nem erős Sean Ingle kijelentése, egyénileg Lionel Messi valóban dominálja a klubfutballt az elmúlt egy évtizedben.

Legutóbb a kartörése utáni első meccsén duplázott Messi, ennek ellenére a Barcelona otthon kikapott:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.