Lehet, hogy még egy ideig nem fog bemutatkozni a nagyoknál, de arra mindenképp jó, hogy minket emlékeztessen arra: gyorsan öregszünk.

Hajnal Tamás sportigazgató a Fradi Podcastban elmondta, hogy a nagyokkal készül a 2005-ös születésű Lisztes Krisztián, aki bizony annak Lisztes Krisztián fia, aki '90-es évek és az ezredforduló egyik legjobb magyar labdarúgója volt.

Lisztes igazi Fradi-legenda, kétszeres bajnok, és a 1995-1996-ban a Bajnokok ligája csoportkörébe jutott csapat egyik legjobbja volt, ami után el is igazolt a Bundesligába, ahol közel tíz évig focizott.

Ő 17 évesen mutatkozott be a Fradi felnőtt csapatában, a fia most 16 évesen együtt készül Dibuszékkal, vagyis akár ő is bemutatkozhat 17 évesen. Ahogy Hajnal elmondta:

„Nagyon jól fejlődött az elmúlt időszakban és az NB III-ban is meghatározó tudott lenni. Mondtam Sztanyiszlavnak (Csercseszov edző – a szerk.), hogy Krisztián mindenképpen velünk kezdje meg a felkészülést, hogy ő is nézze meg a játékost. Az első benyomások nagyon pozitívak, nagyon jók, de azért még hosszú utat kell neki bejárnia. Nagyon jó lenne, ha belátható időn belül az első csapatban tétmérkőzésen is be tudna mutatkozni, ez rajta is múlik, de eddig nagyon jól bizonyít ezekben a napokban.”

Lisztes 2017-ben került a Fradihoz és 2021 nyarán írt alá profi szerződést.

Akárcsak az apja, ő is irányítóként, támadó középpályásként játszik, három korosztályban is egyszerre: a U16-ban, az U17-ben és az U19-ben. De bemutatkozott az U17-es válogatottban is. Ősszel az NB III-as csapatban 13 meccsen lépett pályára, és két gólt rúgott.

Még több Fradi:

(Fotó: Fradi.hu)

És ezt olvastad már?
A Manchester City szerezte meg az egyik legtehetségesebb argentin csatárt