Luis Enrique négy évig volt a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, most pedig szívesen elvállalna egy ígéretes klubprojektet. Hogy Chelsea-é az-e, az már más kérdés.

A Chelsea szeptemberben elküldte a BL-győztes edzőjét, Thomas Tuchelt, aztán a helyére kinevezett Graham Potter sem húzta sokáig, április elején neki is ajtót mutattak.

A Chelsea fél év után kirúgta a focitörténelem legdrágább vezetőedzőjét

Graham Potter nem élte túl az Aston Villa elleni vereséget. Meg a 11. helyet.

Az ideiglenes kinevezett Bruno Saltor egy Liverpool elleni gólnélküli döntetlennel kezdett, de nem aggódik, mert az edzéseken sok gólt rúgnak a játékosai, ám ettől függetlenül aligha állandósítják. Főleg, hogy már tárgyalnak is az új jelöltettek. A Bayern Münchentől elküldött Julian Nagelsmann a fő kiszemelt, de

esélyes a világbajnokság után szabaddá váló spanyol mester, Luis Enrique is, aki már Londonba is utazott, hogy tárgyaljon a Chelsea-vel.

Enrique már kijelentette, hogy nagyon szeretne a Premier League-ben dolgozni, csiszolja is a nyelvtudását, ám az kissé riasztó a kékeknek, hogy jelenleg gyenge az angolja. A futballal kapcsolatos elképzelései viszont szimpatikusak a Chelsea vezetőnek.

És bár az Aréna4 szakértője szerint – idézem – „Luis Enrique még nem bizonyított klubedzőként”, azért nem panaszkodhat a korábbi eredményekre sem, hiszen miután 2014-ben átvette a csúcson lévő Barcelonát, egy év múlva mindent megnyert a csapattal: behúzták a BL-t, a spanyol bajnokságot, a Király-kupát, az UEFA Szuperkupát és a FIFA klubvilágbajnokságot is. Tud ezt-azt a klubfociról.

A táplálkozási szakértő tanácsára kólát iszik, gumicukrot eszik a Chelsea futballistája

Kai Havertz szerint cukormániás, és egyáltalán nem jött be neki a teljesen egészséges étrend. Ezért visszatért a kevésbé egészséges kajákhoz, és azóta jobban érzi magát.

(Fotó: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában