És mert a magyar a jobb válogatott, de nem biztos, hogy nagyon sima lesz.

Magyarország–Andorra (18.00; TV: M4 Sport)

Három forduló után négy ponttal a harmadikok vagyunk a B-csoportban. Az első körben Feröer ellen csak egy ikszet játszottak Dzsudzsákék, majd itthon kikaptunk Svájctól, legutóbb pedig Lettországban megszerezte az első győzelmét a válogatott. És ma is csak a három pont az elfogadható, mert egyrészt Andorrával játszunk, másrészt Feröer ellen már veszítettünk két fontos pontot.

Három meccs után így áll a csoport:

Andorra a csoport kiscsapata, de az eddigi három meccsükön csak egyszer tömték ki őket, az Európa-bajnok portugáloktól kaptak idegenben egy hatost. Otthon a lettektől és Svájctól is csak egy góllal kaptak ki, sőt Svájcnak még gólt is lőttek. Vagyis nem adják olyan könnyen magukat, ha kell odarúgnak, próbálnak fizikális futballt játszani. De azért mégiscsak amatőr és fél amatőr játékosok alkotják a keretet, mi meg az Eb-n is ott voltunk. Sőt.

Koldo Álvarez szövetségi kapitány elmondta, mi a céljuk. Nem bonyolult, őszinte:

„Minél tovább ki kellene tartanunk, ahogy az az előző fordulóban Svájc ellen tettük.”

Ami azt jelenti, hogy bekkelni fognak ezerrel. A magyar válogatottnak meg játszania kell, ami azért nem mindig jön össze, így akár izzadságszagú is lehet a vége. Mert nehéz olyan csapat ellen futballozni, amely már az első másodperctől a túlélésre játszik.

Storck is óvatos, nem számít könnyű meccsre. Persze hozni kell. Kérdés, hogy mennyit fog kockáztatni, mert ez az a meccs, ahol a fiatalokat be lehetne dobni a mély vízbe. Mert, ha most nem kapnak lehetőséget, akkor mikor? Négy újonc van a keretben, és mi örülnénk, ha egy fiatal, lendületes csapattal vernénk több góllal Andorrát.

Tipp: Magyarország–Andorra 0–3 H 1,85

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Fél lábbal kint van az olimpián a női kézilabda-válogatott

A Nike kicsit elszabta a bikinivonalát az amerikai női atléták olimpiai mezének

További cikkeink a témában