Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár már nehéz ennél jobban, de azért megpróbáljuk még közelebb hozni hozzád a magyar fociválogatottat, amely június 14-én már pályára lép az Eb-n. Mutatjuk, hogy kik.

Egy egészet picikét várni kellett, hogy ismét világeseményen vegyen részt a válogatott, legutóbb ugye 1986-ban szerepeltünk vébén, Eb-n pedig 44 éve. Most hogy kellően felemelték a létszámot,  becsúsztunk, ott leszünk Franciaországban. Mármint mi is, nyilván, de főleg a játékosok.

Hátulról indulunk, a kapusokkal kezdjük, főleg azért, mert ott van az Eb egyik legtöbb címet birtokló játékosa.

Király Gábor

A Haladás kapusa lesz a legidősebb játékos a tornán, Király ugyanis már 40 éves, emellett válogatottsági csúcstartó is a 103 fellépésével, na meg szürke mackóalsós is. Szóval róla tudják az ellenfelek, hogy kicsoda. Mi is ismerjük, tudjuk, hogy hosszú évekig védett Németországban, majd Angliában, mielőtt hazatért, de az például sokkoló adat, hogy 1998. március 25-én debütált a válogatottban. '98-ban! Közel húsz éve. Amúgy 2015. novemberében védett századszor, a nagyon fontos norvég-meccsen.

Van még egy roppant lényeges statisztikája: háromszor védett Ausztria ellen és két győzelem egy döntetlen a mérlege!

Ő lesz a kezdőkapusunk.

Dibusz Dénes

És a Fradi-játékos Dibusz lesz az első számú cseréje. A Pécsről Pestre igazoló kapus idén mindent megnyert a Doll-csapattal, bajnok és kupagyőztes lett. Egészen kivételes képességű és adottságú, a remek reflexei mellett főleg a higgadtságát érdemes kiemelni, na meg intelligenciáját: azon kevés focisták egyike, aki egyetemet végzett, Dénes a PTE-n szerzett papírt, a közgazdasági kar kereskedelmi és marketing szakán. Még csak 25, de már stabil kerettag, és van 188 NB I-es meccse. Övé lesz a kapu Király után.

Gulácsi Péter

Az utóbbi évek legnagyobb magyar tehetsége, aki óriási karrier előtt állt, de kissé megrekedt, a Liverpoolban nem sikerült neki sem az áttörés. A salzburgi évek a sikertörténetének a csúcsa eddig, ám Lipcsében most jó helyen van, feljutottak az Bundesliga 1-be, és még véd is. Gulácsiból simán lehetne stabil kezdő egy Bundesliga-élcsapatban is, Európa-szintű a tudása. A válogatottban max. a kispadig jut az Eb-n. Három meccse van a válogatottban.

A magyar válogatott Bordeaux-ban kezd június 14-én, 18.00 órakor Ausztriával, majd június 18-án, 18.00-kor Marseille-ben Izlanddal, június 22-én 18.00-kor Lyonban Portugáliával játszik.

Az Ausztria elleni győzelem 4.55-szörös pénzt ér, ennyire nem hisznek bennünk. Te viszont nyerhetsz a csapattal együtt!

Itt van a magyarok 23-as Eb-kerete: mind az öt Fradi-játékos utazik

(Fotó: AFP)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.