Magyarország bombagólokkal győzte le tétmeccsen Görögországot

Mondjuk ki: a magyar válogatott jól játszott!

Amikor a szekunder szégyentől gyötörve szenvedünk végig egy-egy magyar válogatott meccset, majd utána persze megírjuk, mennyire szar a magyar foci, joggal tesszük. De úgy igazságos, ha azt is megírjuk, amikor bizony abszolút értékelhető futballt mutatnak a meggypiros mezben játszó srácok. Mint most.

A finnek ellen se játszott rosszul a válogatott, Görögország ellen viszont még annál is jobban, sőt eredményesebben is. Marco Rossi három helyen nyúlt bele a Finnországban vereséget szenvedő csapatba, most a Gulácsi – Bese, Lang, Kádár, Fiola – Nagy Á. – Varga R., Kleinheisler, Kovács I., Sallai R. – Szalai Á. tizeneggyel álltunk fel. És milyen jól tette, a csapat ugyanis szinte szárnyalt.

Jó, túlzásba nem kell esni, de hát amikor olyan gólokat szereznek a magyarok, mint Sallai Roland, akkor azért képesek vagyunk elrugaszkodni a földtől. 1–1

Kleinheisler László bombája után meg tényleg csak lesünk, hogy mi a tök zajlik itt. 2–1

Persze szerencsére a kettő között kaptunk egyet, így könnyebb volt a földön maradni, de Rossi csapata tényleg megfelelően szervezett, és TÁMAD. Ez utóbbi újdonság az újkori magyar válogatott életében.

Mondjuk az sem volt feltétlenül jellemző mostanság, hogy szinte minden beívelést az ellenfél fejel el, Langéknak esélye sem volt Manolaszék ellen. A gólt is ebből kaptuk, de többet is szerezhettek volna így. Ezen muszáj javítani.

De egyelőre örüljünk annak, hogy nyertünk egy nálunk magasabban jegyzett válogatott ellen, tétmeccsen. A görögöket 31 év után sikerült legyőzni.

Nemzetek Ligája, C-divízió, 2. csoport, 2. forduló

Magyarország–Görögország 2–1 (2–1)

(Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon