Egy borzalmas első félidő után feljavult Magyarország, de a ponthoz a mai teljesítmény kevés volt.

Svájc ellen kezdte meg az Európa-bajnokságot a magyar válogatott, amely zsinórban a harmadik kontinenstornájára jutott ki.

Svájc nem topcsapat, de egy erős, jó futballistákkal rendelkező válogatott, amely az Eb-kre, vb-kre folyamatosan kijut, és általában a csoportkört is túléli. A svájciak voltak az esélyesebbek, de nem számítottunk arra, hogy az első félidő annyira sima lesz, mint végül történt.

Kezdőcsapatok

Magyarország: Gulácsi – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Sallai R., Varga B., Szoboszlai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Svájc: Sommer – Schär, Akanji, Rodríguez – Widmer, G. Xhaka, Freuler, Ndoye – Aebischer, Duah, Vargas. Szövetségi kapitány: Murat Yakin

Svájc a játék minden elemében jobb volt, gyorsabban, pontosabban futballozott, a magyar válogatott pedig a Rossi-éra egyik legrosszabb első félidejét produkálta. Kettővel mentek félidőben a svájciak, teljesen megérdemelten.

A 12. percben Duah lépett ki jól és gurított Gulácsi mellett a kapuba:

A félidő végén Aebischer egy jól helyezett, távoli lapos lövéssel növelte kettőre a svájci előnyt:

A félidő statisztikái, a játék minden elemében jobbak voltak a svájciak:

Várható volt, hogy Marco Rossi változtat a szünetben, Bolla be is jött Lang helyére, ez azonban nem változtatott a meccs képén. A második félidő első 15 percében a svájciak közelebb voltak a harmadik góljukhoz, mint a magyarok az elsőhöz, de betalálnia egyik válogatottnak sem sikerült.

A 63. percben jött az első magyar helyzet, Varga Barnabás fejelhetett viszonylag üresen, ha kaput talál, gól, nem talált kaput. A következő támadásnál már talált, Szoboszlai beadása után Varga fejesével szépített Magyarország:

A gól érthető módon a magyar csapatot dobta fel, Rossi újra változtatott, Dárdai és Ádám is bejött. Próbált előre menni az egyenlítő gólért a magyar válogatott, de egyenlíteni nem sikerült,

jött helyette a harmadik svájci gól, Embolo döntötte el a meccset – videó a gólról.

3–1-s vereséggel kezdte az Eb-t Magyarország.

A magyar válogatott legközelebb a házigazda Németországgal játszik szerdán.

A csoport másik meccsén tegnap nagyon simán nyertek a németek:

Németország rommá verte Skóciát az Európa-bajnokság nyitómeccsén

Remekül kezdődött a 2024-es Európa-bajnokság, elvégre a hazai csapat nyert, ami megalapozza a jó hangulatot, másrészt láthattunk jó pár szép gólt.

Európa-bajnokság, A-csoport, 1. forduló

Magyarország–Svájc 1–3 (0–1)

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés