San Marinót nagyon könnyen legyőzte a magyar válogatott, de közben biztossá vált, hogy már matematikai esély sincs a világbajnoki részvételre.

4–0-ra nyert a magyar csapat, Szoboszlai Dominik duplázott, betalált mellette Gazdag Dániel és Vécsei Bálint. Marco Rossi csapatának ez volt a negyedik győzelme a selejtezősorozatban, kilenc forduló után 14 ponttal negyedik a csoportban. Anglia és Lengyelország is győzött, így eldőlt, hogy Magyarország a 2022-es világbajnokságra sem jut ki. A csoportot a 23 pontos Anglia vezeti, Lengyelországnak 20, Albániának 15 pontja van.

Szoboszlai első gólja:

Gazdag találata:

Szoboszlai másodszor:

Vécsei rúgta a negyedik magyar gólt:

A meccs után Marco Rossi szövetségi kapitány arról beszélt, hogy megpróbálták kiszolgálni a közönséget, és a lengyelek elleni meccsen is mindent megfog tenni a csapat, annak ellenére, hogy már a vb-szereplésre nincs lehetőség:

„Minden egyes mérkőzésen Magyarországot képviseljük, és a maximumra törekszünk. Ez lesz Varsóban is, függetlenül attól, hogy matematikailag már eldőlt, hogy nem lehetünk ott a vébén, de ezt már tudtuk az albánok elleni meccsek után is (hogy kevés az esély). A lengyelek elleni meccsre pihentettem is a játékosokat. Például Fiola Attilát, és a mai meccs első felében Schäfer Andrást is. San Marino ellen próbáltuk kiszolgálni a szurkolókat, próbáltunk minél több gólt szerezni, és a játékosok megfeleltek az elvárásaimnak.”

A duplázó Szoboszlai Dominik:

„A legfontosabb, hogy ma mindenki kitette a pályára azt, amit megbeszéltünk, és sikerült a három pontot itthon tartani. A korai gól minden csapatnak segít, főleg egy mélyen védekező ellenféllel szemben.”

A magyar válogatott Varsóban, a lengyelek ellen zárja a világbajnoki selejtezősorozatot hétfő este.

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

És ezt olvastad már?
Úgy tűnik, eldőlt, hol folytatja Európa legkeresettebb csatára