A női kosárlabda olimpiai selejtező után elismerő üzenet érkezett a FIBA szakírójától.

Megható és elismerő üzenetet posztolt a magyar női válogatott tiszteletére a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szakírója, miután a nemzeti csapat 22 pontos előnyről kikapott Spanyolországtól a soproni selejtezőtorna zárómérkőzésén, és nem jutott ki a párizsi olimpiára.

A rendszeresen elemzésekkel és rangsorokkal jelentkező Paul Nielsen a közösségi oldalán azzal kezdte posztját, hogy a sport brutális dolog, de ugyanakkor az öröm, a remény és a kétségbeesés forrása is.

Magyarország 22 pontos előnyről, egy kosárral lemaradt a párizsi játékokról, méghozzá hazai pályán és a saját szurkolói előtt úgy, hogy 44 éve nem szerepelt olimpián. Ennek idő kell, hogy begyógyuljon. Semlegesként és a magyar kosárlabda régi követőjeként, tisztelőjeként – sok magyar jóbaráttal –, íme a lényeg:

SENKI nem számított őszintén arra, hogy Magyarország ilyen gyorsan ideér egy ilyen fiatal csapattal. SENKI sem látta előre, hogy éremért küzdhetnek a tavalyi Európa-bajnokságon, aztán legyőzik az olimpiai döntős Japánt, és épphogy lemaradnak a spanyolok elleni győzelemről a selejtező halálcsoportjában.

A FIBA munkatársa szerint Magyarország ott van, ahol lennie kell, azaz ütésváltásban a világ legjobbjaival.

Az ember hol nyer, és kiélvez egy nagyszerű estét, hol elszenved egy fájdalmas vereséget. Ez brutális, de az a gyilkos ösztön, amelyre szükségük van a továbblépéshez, csak a topcsapatok ellen szerezhető meg.

Magyarország számára ez nem a vég. Ez a kezdet. Ha összetartanak, nagy dolgokat tudnak és fognak véghez vinni

– tette hozzá Paul Nielsen.

Ez feldolgozhatatlan – mondta az olimpiát elbukó kosárkapitány

Székely Norbert kapitány még nem tudja feldolgozni az olimpiai selejtező drámai elbukását.

(MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Kilencgólos párharc után BL-elődöntős a Dortmund

A PSG fordított Barcelonában és bejutott a BL elődöntőjébe

További cikkeink a témában