Iszlam Mahacsev újabb domináns teljesítmény után nyert a UFC-ben, valószínűleg hamarosan már a világbajnoki övért harcolhat.

A UFC dagesztáni könnyűsúlyú versenyzőjét a korábbi veretlen világbajnok és már visszavonult Habib Nirmagomedov utódjának tartják sokan. Mahacsev és Nurmagomedov együtt nőtt fel, együtt edzett egész karrierje során, és Nurmagomedov a visszavonulása után edzője lett korábbi csapattársának. A stílusuk is nagyon hasonló, Mahacsev is kivételes földharcos, és az elmúlt időszakban Nurmagomedovhoz hasonló dominanciát mutat be.

A UFC legutóbbi gáláján Beneil Dariush ellen kellett volna ketrecbe lépnie, de Dariush megsérült, így egy beugró ellenfelet, Bobby Greent kapta Mahacsev. Greent előzetesen gyakorlatilag teljesen esélytelennek tartották, és végül Iszlam Mahacsev hozta a papírformát. Az első menetben földre vitte amerikai ellenfelét és TKO-val megnyerte a meccset.

Zsinórban tizedszer nyert, a legutóbbi négy alkalommal idő előtt befejezte a meccsét. A hírek szerint Dana White-ot is meggyőzte a domináns teljesítménye, és valószínűleg a következő alkalommal már a világbajnoki címért fog ketrecbe lépni.

A könnyűsúlyú bajnok a UFC-nél jelenleg a brazil Charles Oliveira, aki legközelebb az amerikai Justin Gaethje ellen fog bunyózni, ennek a meccsnek a győztese lehet Mahacsev következő ellenfele.

Ez is érdekelhet:

Ritkán látni ennyire fura KO-t

Jamahal Hill az elmúlt időszak egyik legfurább KO-ját mutatta be a UFC-ben.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

31 éves edzője lett az egyik Premier League-klubnak

Befutott a 200 ezer (!) skót drukker, elöntötték München utcáit

További cikkeink a témában