Iszlam Mahacsev legyőzte a UFC-rekorder korábbi bajnokot.

Az év egyik legjobban várt UFC-gálája volt a 280-as, amelynek a főmérkőzésén a könnyűsúlyú világbajnoki cím volt a tét. A korábbi bajnok Charles Oliveira a ketrecben nem veszítette el a vb-címét, de az előző meccse előtt nem tudta hozni a kategória felső súlyhatárát, így annak ellenére megfosztották a címétől, hogy Justin Gaethje-t legyőzte.

Oliveirának az ellenfele az orosz Iszlam Mahacsev volt. Mahacsev a korábban veretlenül, világbajnokként visszavonuló Habib Nurmagomedov edzőtársa volt hosszú éveken át, majd Nurmagomedov a visszavonulása után az edzője lett korábbi csapattársának.

A UFC történetében most először fordult elő, hogy két olyan bunyós csapott össze, amikor mindkettő egy legalább tízmeccses győzelmi szériával érkezett a meccsre. Oliveira és Mahacsev meccsét tehát óriási várakozás előzte meg, de összességében sokkal egyoldalúbb volt, mint azt a legtöbben várták.

Az első menetben állóharcban és a földön is Mahacsev dominált, és ez a dominancia a második menetben még egyoldalúbb lett.

Először leütötte a korábbi bajnokot, majd a földön másodpercek alatt kopogtatta Oliveirát, ezzel megszerezte a UFC könnyűsúlyú világbajnoki címét:

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Nincsenek szavak Kyrie Irving cipőjére

További cikkeink a témában