Iszlam Mahacsev első menetes TKO-val védte meg a UFC-ben a világbajnoki címét.

A UFC 294-es gálájának főmeccsén a könnyűsúlyú világbajnok Iszlam Mahacsev a pehelysúlyú világbajnok Alexander Volkanovskival meccselt előbbi harcos világbajnoki címéért.

A UFC súlycsoportoktól független listáján Volkanovski a második, Mahacsev a harmadik volt a bunyó előtt, vagyis igazi megameccs volt kettejüké. Ráadásul egy visszavágó is, az év elején már találkoztak a ketrecben, akkor ugyan egyhangú pontozással Mahacsev nyert, de Volkanovski megmutatta, hogy egy súlycsoporttal fentebb is képes felvenni a versenyt a világbajnokkal. A visszavágón annyiban hátrányból indult az ausztrál kihívó, hogy mindössze 12 nappal a meccs előtt tudta meg, hogy a világbajnoki címért fog küzdeni, Mahacsev előzetesen Charles Oliveirával találkozott volna, de a brazil súlyosan megsérült az egyik utolsó edzésén.

Óriási várakozás előzte meg a két topbunyós meccsét, ami végül sokkal simább és rövidebb lett, mint az első bunyójuk:

Iszlam Mahacsev egy fejrúgás után már az első menetben TKO-val nyert, ezzel megvédte a világbajnoki címét.

A dagesztáni ketrecharcosnak a mostani volt karrierje 25. győzelme (az 5. KO/TKO), Volkanovski harmadszor kapott ki pályafutása során, 10 év után először győzték le TKO-val az ausztrált, aki a veresége ellenére maradt a pehelysúly világbajnoka.

Ez is érdekelhet:

A sport mentette meg az életét a bunyósnak, aki az évtized meglepetését szolgáltatta

Elcsépelt közhely, hogy valaki sokkolta a sportvilágot. Ebben az esetben azonban egyáltalán nem túlzás, és találó, mert arra nagyon kevesen számítottak, amit Sean Strickland véghezvitt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Stankovic annyira le akart lépni a Fraditól, hogy saját zsebből vásárolta ki magát

Számtalan sztár kimaradt Anglia bő Eb-keretéből

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés