Ezt Czakó Csaba, a Mohácsi Torna Egylet vezetőedzője mondta el a TV2 Mokka című reggeli műsorában.

Bér a riporter szerint teljesen hihetetlen, amiket Hosszú Katinka mondott, de Czakó elárulta, hogy rengeteg probléma van az úszószövetség berkein belül, ami őket is érinti. Azt nem tudja, megmondani, hogy a szövetség elnöke mennyi munkát tett a vb-rendezésbe, de

„az úszóeredményekhez nem hiszem, hogy Gyárfás Tamás bármiben is hozzájárult volna.”

A TV2-riporter szerint nagyon komoly munkája van a lobbizásban Gyárfásnak. Czakó szerint viszont, aki úszik a medencében, azt nem nagyon érdekli, hogy ki az elnök. Az eredmények jobbá tételéhez nagyon sok támogatásra van szükségük, és ha nem kapnak egy vizes vb-re megfelelő felkészülési lehetőségeket, akkor teljesen mindegy, hogy ki lobbizott és ki nem lobbizott a vébéért.

Czakó elmesélt egy érdekes, a kapitányra nézve nem épp hízelgő sztorit: októberben kaptak egy mélt a szövetségről a vb-felkészülésről, amiben a válogatási elvekről volt szó. Arról volt szó, hogy ő mit kap a válogatott kerettag versenyzője, Financsek Gábor) után a mostani és a következő évben. Két meleg égövi edzőtábor közül választhatott, elküldte a választását, mire egy beszélgetés során a szövetségi kapitány a következőket mondta cinikusan:

„Csaba, nem tudom, miből gondoltad te, hogy a te versenyződ bármiféle edzőtábort kap?”

Létbizonytalanságban tartják a versenyzőket és a klubokat azzal, hogy amit leírtak válogatási elveket, terveket, azt ők szentírásnak vesznek, ő edzőként átszervezett mindent, versenyeket mondott le az edzőtábor miatt, majd egy hónapig ülnek a kérésen, aztán egy cinikus félmondattal elzavarják. A saját szabályait sem tartják be, és érdekek munkálnak a döntésekben.

„Ha hozok egy szabályt, akkor nincs olyan, hogy vannak egyenlők és egyenlőbbek.”

Megkérdezték, akkor is Gyárfás lenne-e az elnök, ha nem nyílt szavazás lenne.

„Nem tudom, mert nagyon sok edző tart attól, hogy ha kimondja, azt, amit én itt most kimondok, akkor azt a támogatást, amit eddig kapott, azt is megvonhatják tőle.”

"Így nem lehet dolgozni!"

A riporter finoman próbálta terelni a beszélgetést Tusup és Katinka ellen, de Czakónak Shane-nel kapcsolatban semmi kivetnivalót nem talált, emberileg sem lát gondot, hiába kiabál hangosan a parton, ez normális. Szakmailag pedig bizonyítja az érdemeit, és teljesen normálisnak tartja, hogy Tusup kiáll a versenyzője mellett, aki jelen esetben a felesége is.

A lényeg, hogy a magyar úszószövetségnek támogatnia kellene az úszósportot, mert ez a feladata.

„Mi nem alattvalók vagyunk, hanem ennek az egésznek a szekerét próbáljuk meg húzni. Erre kéne rávilágítani, ez lenne a lényeg az egészben.”

Czakó azt mondta, nem tudja, lemond-e Gyárfás, és szerinte nem kell megbékélnie Katinkának, mert neki van egy úszóklubja, ahol gyerekek vannak, ők ugyanebben a rendszerben fognak felnőni. És a véleménye szerint ők ezt nem szeretnék.

Mert ez a rendszer jelenleg nem jó.

Ezek után lemond-e Gyárfás Tamás?

Előzmények itt:

Szorul a hurok úszóéknál, a finoman megzsarolt Bernek és Verrasztóék is a szövetség ellen

Hosszú Katinka hógolyója lassan lavinává duzzad, a mosakodó szövetséget pedig kezdi nyakig befedni...

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Orosz milliárdok érkezhetnek a Fradihoz

További cikkeink a témában