Alakul a hangulat az esti európai Szuperkupa-meccs előtt.

José Mourinhó jelenlegi csapata a portugál volt csapatával játszik az európai Szuperkupáért, azaz az El-győztes Manchester United találkozik a BL-győztes Real Madriddal Szkopjéban. A hangulattal egészen biztosan nem lesz gond, max egy kicsit paprikás lesz, Marcelo ugyanis mérsékelten finomkodva szólt be korábbi főnökének:

„Játszottam Mourinho irányítása alatt is és nagyszerű volt, megtanított minket küzdeni. Zidane-nal is ugyanez a helyzet, ami a különbség, az trófeák száma és a motiváció.”

Ami pedig a meccset és Mourinhót illetti...

Real Madrid–Manchester United (20:45, Sport 1, M4 Sport)

A Real a hatodik, az MU a negyedik alkalommal próbálkozhat megszerezni az európai Szuperkupát. A spanyoloknak háromszor már sikerült, az angoloknak csak egyszer.

A felkészülési időszak a Unitednek sikerült jobban, hét meccs, hat győzelem, abból öt rendes játékidőben. A Madrid viszont négyből csak egyet nyert meg, azt is hosszabbításban, pontosabban tizenegypárbaj után. Persze azért nem sokat jelent a szezonfelkészítő, tétnélküli meccsek eredménye...

Ha csak a legutóbbi négy európai Szuperkupa-meccset nézzük, akkor a rendes játékidő iksz lesz, az utolsó négyből három is döntetlennel ért véget. Ha minket kérdezel, ez most sem tűnik akkora hülyeségnek.

Tippünk tehát: X: 3,40 –TippmixPro

És hogy Mou mit gondol a meccsről?

„Egyértelmű, hogy minőségbeli különbség van a BL-győztes és az EL-bajnok között. Mi azon leszünk, hogy ezt eltüntessük. Az a fontos, hogy a csapatom élvezze a játékot, mert ha nem a Real vagy a Barcelona játékosa vagy, akkor viszonylag kevés Szuperkupa-döntőre van esélyed.”

Benyalt, nem kicsit.

(Forrás / fotó: Marca / AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

18 év után nyerhet sportolói Oscar-díjat egy magyar

Az év bunyóját hozta össze a két nehézsúlyú hokis

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés