Marcelo, a Real Madrid négyszeres BL-győztes hátvédje korábban a Player’s Tribune-ben mesélte el a sztoriját, ebből szemezgetünk most.

A 30 éves védő a legtöbb brazil futballistához hasonlóan szegény családból származik, egyedül a futball adhatta meg neki a kitörés lehetőségét. Persze az útja egyáltalán nem volt egyszerű, családjának az is gondot okozott, hogy a fiatal srác edzésekre tudjon járni. Nagyapja volt az, ki végig hitt benne, és aki a kocsiját is eladta, hogy Marcelito edzésre tudjon menni. Aki imádta a futballt, Roberto Carlos volt a hőse, de például 16 éves koráig fogalma sem volt arról, hogy mi az a Bajnokok Ligája.

„Valamit meg kell értsetek, 16 éves koromig nem tudtam, mi az a Bajnokok Ligája. Jól emlékszem az esetre, Xerémben voltam a csapatommal, a srácok valami meccset néztek a tévében. A Porto és a Monaco játszott, de az egész különlegesnek tűnt: a hangulat, a fények, a pálya.

Lenyűgözött, hiszen akkoriban a brazil bajnokságban a fények nem voltak annyira erősek, és a fű sem volt olyan zöld. Rákérdeztem, hogy milyen meccs ez, mondták, hogy ez a Bajnokok Ligája döntője. Fogalmam sem volt, hogy mi az.”

Két évvel később már Madridba tartott, hogy aláírja profi szerződését. Fel sem fogta, mi zajlik körülötte, megérkezett, aláírta a szerződést, majd bemutatták a szurkolóknak. A családja is csak akkor hitte el, amikor a hírekben látták őt.

Azóta eltelt 12 év, négyszer nyert BL-t, négyszer bajnokságot. Posztján évek óta az egyik legjobb, a brazil válogatottnak alapembere.

Az elszántságáról, lazaságáról sokat elmond a következő sztori. Az első szezonja után a vezetőség kölcsön akarta adni, hogy többet játsszon. Ő viszont rákérdezett, hogy maradhat-e. Azt a választ kapta, igen, de nem garantálják, hogy sokat fog játszani, ezért jó lenne, ha máshol szerezne tapasztalatot. Amire a következőt válaszolta:

„Bízzák rám, szerzek majd tapasztalatot.”

Majd lelépett, azóta folyamatosan kezdő Madridban, majdnem 460 meccse van.

A fiatal Marcelo és Cannavaro

Nagyapja talán a legfontosabb személy volt az életében, végig támogatta, cserébe ő BL-t és vb-t akart nyerni. A 2014-es BL-döntőben nem kezdett, aztán a hosszabbításban beállt, és gólt lőtt.

„Amikor gólt lőttem, azt hiszem, kikapcsolt az agyam. Le akartam venni a mezemet, de rájöttem, hogy sárgát kapnék. Aztán sírni kezdtem.”

Néhány hónappal később a nagyapja meghalt.

Régi és mostani csapattársairól is beszélt

Sergio Ramos:

Nem tudja, hogy csinálja, de mindig megmenti a csapatot, szerinte a hajában van az ereje.

Casemiro:

„Megmentette az életemet, mellette 45 éves koromig tudnék játszani.”

Cannavaro:

Sokat segített neki, egyetlen szabályt kellett betartania: mehetett támadni, ha volt ereje visszasprintelni védekezni.

Marcelo és a Real Madrid az idei Bajnokok Ligáját az AS Roma ellen kezdi meg, a brazil most már az ötödik BL-címéért harcol, ami elég korrekt, ahhoz képest, hogy tinédzser korában nem ismerte a sorozatot.

(via)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában