Mario Balotelli edzője szerint csak a dolgát végezte, mikor kizúzta az egyébként Eb-esélyesnek tartott németeket. Lehet, hogy neki nem jelentett meglepetést játékosa teljesítménye, de a spanyol védelem jobb, ha felköti a gatyáját, mert Super Mario egyéb területeken szerzett tapasztalatát is bevetheti a pályán.

A torreádor

Demoralizáló hatású lehet, hogy Mario a spanyol nemzet hagyományos látványosságán, a bikaviadalon is jobban teljesít, mint a tőrökkel felfegyverzett hazai matadorok. Bizony, a Corrida de toros évezredes történelmében sem akad olyan feljegyzés, mely alátámasztaná, hogy Balotellin kívül bárki is képes lett volna puszta kézzel megállásra, majd engedelmességre kényszeríteni egy felbőszült bikát. Mondhatnánk, hogy ezt az egyet igazán meghagyhatta volna a spanyoloknak, de a döntő megnyerését segítheti az efféle pszichológiai hadviselés.

A munkás

Az olasz csatár leginkább tarajos hajáról híres, mely miatt sokak szerint a Prodigy-ben folytathatja, ha kiöregedett a futkározásból. Ám akad, mikor munkavédelmi kalap alá rejti extravagáns hajviseletét, hiszen a biztonság mindennél fontosabb. Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy légkalapácsot látunk a sztár kezében, de mindennek megvan a magyarázata: Egyrészt kiváló edzés, mely sokkal izgalmasabb, mint a hagyományos gyúrás. Másrészt Balotelli kényes a tökéletes pályára, és ha egy megcsúszás után csőtörésre gyanakszik, szereti maga ellenőrizni.

A politikus

Kevesen tudják, de Mario Balotelli jóval fontosabb kapcsolatokkal büszkélkedhet, mint az egész olasz külügyminisztérium együttvéve. Hiába tartják Barack Obamát a világ legnagyobb hatalmú vezetőjének, a képen látszik, kinek jutott a legjobb szék. A vezérkarral együtt figyelte, hogy alakul az akció Pakisztánban, miközben fontos taktikai tanácsokkal látta el a csapatot. Nem csoda hát, hogy meglett Bin Laden. Lehet, hogy Balotelli nélkül is sikerült volna, de jobb biztosra menni. Hillary Clinton nem győzőtt hálálkodni.

Az úriember

Másról sem ír a sajtó, mint a labdarúgók kurvázásairól. Kissé igazságtalan, hiszen a bankároktól a kamionosokig mindenki kurvázik, sőt, már azelőtt is ez volt, mielőtt kitalálták volna akár a bankokat, akár a nyergesvontatót. Hogy Mario hogy van ezzel, nem tudjuk, bár gyanús, hogy testfelépítésének, és kvázi nemzeti hős státuszának köszönhetően nem kell fizetnie a szexért. Egy viszont biztos: akár fizet a lányoknak, akár nem, virágot mindig visz! Erre tanították szülei, Balotelli pedig egy percig sem feledkezik meg a nőknek járó tiszteletről.

A partiállat

Bár a német-olasz után neki kellett volna, hogy vegyenek egy rekesszel, Balotelli igazán önzetlen, ha a csapattársai lerészegítéséről van szól. Önmaga ünneplését ugyanis mindig azzal kezdi, hogy beszerez pár furgonnyit a legyőzött nemzet kedvenc söréből. Ilyenkor aztán garantált a jó hangulat: a kánikulában a felfújható medencében kétmázsányi tört jég biztosítja a sör állandó hőmérsékletét, az asztaloknál pedig olyan modellek ösztönzik a fogyasztást, akiket korábban már lekenyerezett pár virágcsokorral. Aranyélet Balotelli-módra, a csapattársak legnagyobb örömére.

A művész

Mario számára a kertészkedés egyet jelent a természettel való harmóniával. "Ha sövényt nyírok, megnyugszom"- nyilatkozta, ám nála többről van a park puszta karbantartásánál. Balotelli az elektromos sövényvágók helyett a hagyományos ollót részesíti előnyben, mivel egy nagyobb alkotó szabadságot, közvetlenebb élményt biztosít nyirbálás közben. Művész, ki a labirintusok vonalvezetését és formáját pillanatnyi kedve alapján alakítja, hiszen ahogy a pályán, a kertben is szeret improvizálni. Ezért is örül, hogy az angol bajnokságban játszhat, mert a briteknél jó sok sövény akad, így bármikor ollózhat egy kicsit.

A karbantartó

A spanyoloknak érdemes lesz mérőszalaggal ellenőrizniük a pályát a döntő előtt. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy Balotelli igazi olasz módjára cselhez folyamodik! A vonalak kreatív átrajzolása akár előnyhöz is juttathatja csapatát, a csalást pedig nehéz lesz észrevenni, hiszen Mario az álcázás mestere. Ukrán pályamunkásnak maszkírozva magát nem kérdés, hogy gond nélkül végrehajthatja a kívánt módosításokat. Buffon állítólag külön kérte, hogy az ő kapujában legalább fél méterrel hátrébb legyen a gólvonal. Véleménye szerint ez olyan előnyt jelent az első félidőben, hogy a térfélcsere már nem fog segíteni a spanyolokon. Önbizalomban nincs hiány!

A csocsó bajnok

Mind ismerjük azt az érzést, mikor hiányzik a negyedik ember az asztalnál. Ám Mario Balotellit nem olyan fából faragták, hogy csalódást okozzon pár gyereknek, különösen, ha bánatos német porontyokról van szó! Ilyenkor villámgyors kézzel válaszol az ellenfelek agresszív támadójátékára, megmutatván a fiatalabb generációnak, ki a legény a gáton. Az asztalt nem is figyelve, szinte telepatikus módszerekkel játszik, miközben folyamatosan a másik csapatot fixírozza. Ezt még pókeres korszakából emelte át a labdajátékokba, az eredmények pedig önmagukért beszélnek, hisz Olaszország bejutott a döntőbe.

A rocksztár

Sokakat foglalkoztat a kérdés, miszerint mit fog csinálni Lengyelország és Ukrajna vadiúj stadionjaival az Eb után, hiszen akkora foci egyik országban sincs, hogy rendszeresen megtöltse a méregdrága létesítményeket. Evidens megoldásnak tűnik nagyszabású koncertek szervezése. Természetesen a sportot is lehet vegyíteni a zenével, ha például Mario Balotelli ad szuperkoncertet a holtidőben. A csatár főleg a metál agresszívabb, darálós válfajban erős, és jelenleg is szerződében áll az amerikai Marshallal. Olyan erősítőket és gitárkombókat népszerűsít, melyek a LED-tévékhez hasonlóan szinte semmilyen mélységgel nem rendelkeznek. A találmány forradalmasíthatja a színpadképet.

A csillagharcos

A spanyolok akkor lesznek igazán bajban, ha Balotelli felhúzza magát, és taraja hirtelen kiszőkül. Szép az örökbefogadásáról szóló mese, de a bennfentesek tudják: Mario az űrből jött! Bár nehéz megtippelni, hogy mennyi lehet a harci kapacitása, az biztos, hogy egy Namek-méretű bolygót akár bal lábbal is megsemmisít. A játékvezetőnek a hirtelen teleportálásra és repülésre is figyelnie kell majd. Hogy a világ egyik legerősebb válogatottja mire elég egy csillagharcos ellen, nehéz megtippelni, az viszont biztos, hogy ha eldurvulnak a dolgok, Kijev városának búcsút inthetünk.

(A képeket innen csentük, ha pedig a Balotelli Photoshop-sablon kéne, katt ide!)

Ha Eb, akkor Player!

És ezt olvastad már?
Oroszország után Bulgáriában lett főnök Kassai Viktor