Az első játszmát megnyerte Marozsán Fábián, de végül kikapott Coric ellen a római 1000-es tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A világranglistán 135. helyen álló Marozsán Fábián a római tenisztornán az év meglepetését szolgáltatta, miután óriási meglepetést okozva legyőzte a korábbi és jövőbeli világelső Carlos Alcarazt:

Marozsán a 16 között Borna Coric ellen lépett pályára, és a világranglistán 16. helyen álló horvát teniszező ellen tovább folytatódott a magyar játékos szenzációs tornája. Rögtön egy breakkel indított, magabiztosan, magas színvonalon teniszezett, és mivel az első szettben nem veszítette el az adogatását, 6:3-ra megnyerte a játszmát.

A második szettet is egyetlen break döntötte el, Marozsán szempontjából ez a lehető legrosszabb pillanatban jött, 4:5-nél veszítette el az adogatását, kiegyenlített Coric. A döntő szettet is a horvát kezdte jobban, 3:2-nél elvette Marozsán szerváját. Rögtön ezután visszajöhetett volna a magyar teniszező, de Coric előbb hozta az adogatását, majd lezárta a meccset.

Marozsán a vereség ellenére is karrierje legnagyobb sikerén van túl, hiszen egyrészt legyőzte Alcaraz személyében a világ egyik legjobbját, másrészt bejutott egy kiemelt tornán a legjobb 16 közé.

ATP 1000-es torna, Róma, nyolcaddöntő

Borna Coric–Marozsán Fábián 3:6, 6:4, 6:3

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A La Liga elnöke Real Madrid-drukkerként nyilatkozott Mbappéról

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés