Marozsán Fábián egy majdnem három és félórás, ötszettes meccsen jutott tovább a US Open első fordulójában.

A világranglistán 92. helyen álló Marozsán Fábián májusban az év egyik legnagyobb teniszszenzációját szolgáltatta, miután Rómában legyőzte a világelső – és most már kétszeres – Grand Slam-győztes Carlos Alcarazt.

Az év utolsó Grand Slamjén, a US Openen szintén egy nagy névvel találkozott a 23 éves magyar teniszező. Azzal a Richard Gasquet-vel, aki korábban volt hetedik is a világranglistán, karrierje során pedig háromszor szerepelt elődöntőben GS-tornán – a US Openen 10 évvel ezelőtt.

Marozsán álomszerűen kezdett, és 57 perc után kétszettes előnybe került, Gasquet mindössze négy játékot nyert. A harmadik szett is jól alakult egy ideig, breakelt a magyar teniszező, majd 5:4-nél két meccslabdája is volt, a francia azonban visszajött és tiebreakben szépített. A negyedik játszmában 5:4-nél a meccsért adogatott a magyar játékos, de Gasquet ismét visszajött, és ezt a játszmát is megnyerte rövidítésben.

Az ötödik szettben is előnybe került Marozsán, de itt már nem tudott visszajönni a francia. 6:2-vel behúzta a játszmát Marozsán, bejutott a US Open második fordulójába, először nyert meccset főtáblán egy Grand Slam-tornán.

A meccslabda:

US Open, 1. forduló

Marozsán Fábián–Richard Gasquet 6:3, 6:1, 6:7 (5–7), 6:7 (1–7), 6:2

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában