Hétmillió euróért igazolta a katalán együttes, 17 percet játszott, és most letesz még neki 8 és felet. Csúcsüzlet.

Az elmúlt években bőven akadt átigazolási melléfogása a Barcelonának, de Matheus Fernandes leigazolása, majd a szerződése felbontása még a katalánok szintjén is szürreális.

A brazil középpályást 2020 januárjában vették 7 millió euróért a Palmeirastól, és 2025-ig szóló szerződést kötöttek vele. A védekező középpályás nem vált be, mindössze 17 percet játszott a Barcelonában, 2021 nyarán a klub fel is bontotta a szerződését egyoldalúan. Nem is akárhogy:

„Fogalmam sem volt, hogy meg akartak válni tőlem, először el se hittem, mikor közölték. Éppen a feleségemmel voltunk otthon, és üzenetet kaptam a csapattól, amelyben megkérdezték, még mindig ugyanaz-e az email címem, mint eddig. Megerősítettem, és már jött is az értesítés. Nem is tudtam értelmezni, szóval elküldtem az ügynökömnek és az ügyvédemnek, akik elmondták, ez egy elbocsátás. Némi idő elteltével már láttam is a nevemet a sajtóban. Nem beszéltem semmit a vezetőséggel, még csak fel sem hívtak, hogy annyit mondjanak, helló vagy viszlát. Az álmom volt a Barcelonában játszani, de úgy érzem, nem bántak velem futballistaként.”

Ezt az érzést tett követte, Fernandes egészen a bíróságig vitte az ügyet, ahol 14,8 millió eurós kártérítést követelt. Végül 8,5 milliót ítélt be a bíróság, de így elég drága mulatság volt a Barcának, hogy nem vették a fáradságot, hogy rácsörögjenek a brazilra.

Fiatal brazil védekező középpályás lehet Setién első igazolása

Legalábbis formálisan, hiszen már korábban kinézték a tehetséget.

(Fotó: Stanislav Vedmid/DeFodi Images via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában