A félmilliárd eurót játékosokra költő Chelsea csak a 12. helyen végzett a Premier League-ben, így a következő szezonban nem szerepelhet egyik európai kupában sem. Nehezebb lesz igazolni, mondjuk a pénzen nem fog múlni, és most már van rendes edzőjük is.

Miután a télen elküldték Graham Pottert, a helyére ültetett Frank Lampard nagyjából minden idők legrosszabb PL-edzője lett tavasszal, pedig korábban se volt jó. A Chelsea végül 1996 óta először zárt a bajnokság alsóházában, ami egy ilyen kerettel felettébb kínos.

Már alig várták, hogy vége legyen a szezonnak és bejelentsék, hogy

Mauricio Pochettino lett a Chelsea új menedzsere.

Az 51 éves argentin szakember kétéves szerződést írta alá a londoni klubbal, amely opcióval még egy évvel meghosszabbítható.

Mauricio egy világklasszis edző, kiemelkedő tapasztalatokkal. Mindannyian nagyon várjuk már, hogy a fedélzeten legyen” – áll a klub közleményében. Az új edzői stábban Jesús Pérez, Miguel d'Agostino, Toni Jiménez és Sebastiano Pochettino is helyet kap.

Pochettino korábban az Espanyolt (2009–2012), a Southamptont (2013–2014), a Tottenhamet (2014–2019) és a PSG-t (2021–2022) is irányította, tavaly július óta nem volt csapata. Hat szezon húzott le a Premier League-ben, ebből ötöt Londonban, tehát minden szempontból van helyismerete. Eddigi legnagyobb sikerét edzőként a Tottenhammel érte el: 2019-ben Bajnokok Ligája-döntőt játszottak.

(Fotó:  John Berry/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés